Fractievoorzitter D66 Noordwijk Koen van Asten verlaat gemeenteraad

Foto: Koen van Asten | D66 Noordwijk

Noordwijk, 22 september 2017 | Koen van Asten gaat per 12 oktober a.s. de gemeenteraad verlaten. De reden voor zijn vertrek is zijn aanstaande vaderschap in november. Zijn ontslagbrief is inmiddels aangeleverd bij de voorzitter van de raad. Dick Gutlich is de aangewezen opvolger als nummer twee op de kieslijst.

Van Asten zit sinds de verkiezingen in 2014 in de gemeenteraad. “Mijn plan was om deze periode van vier jaar te volbrengen, waarna ik met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een stapje terug zou doen om meer tijd te hebben voor het vaderschap.” Echter in juli heeft de gemeenteraad van Noordwijk gekozen voor een fusie met Noordwijkerhout. “Een uitstekende zet voor de gemeente Noordwijk” zo zegt Van Asten. “Maar dit betekent ook dat deze raad tot 1 januari 2019 aanblijft. Voor mij persoonlijk is dit een te lange periode om twee flinke taken te vervullen. Voor een kindje zorgen doe je met toewijding. Het merendeel van mijn dag (en waarschijnlijk nacht) zal ik hiervoor nodig hebben. Het is niet fair om als volksvertegenwoordiging aan te blijven, als je de taak niet volledig kan volbrengen. Daarom heb ik deze zomer besloten om er voorlopig mee te stoppen.”

Het bestuur van D66 Noordwijk betreurt, maar respecteert het besluit van Van Asten. Inmiddels is de nummer twee op de kieslijst, Dick Gutlich, gepolst door het bestuur. Hij heeft te kennen gegeven dat hij beschikbaar is om het stokje over te nemen. Gutlich is geen onbekende in de Noordwijkse politiek. Sinds de jaren 80 heeft hij verscheidene functies als bestuurslid, steunfractie en commissielid vervuld.  Met zijn ervaring en expertise op ruimtelijke ordening ziet het bestuur dat Gutlich zijn rol als volksvertegenwoordiger goed kan vervullen.