Verstappen vijfde in eerste training Spanje

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

Max Verstappen heeft vrijdag de vijfde tijd gereden in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje. De Limburger klokte 1.22,706 in zijn snelste rondje op het Circuit de Catalunya, waar hij vorig jaar glorieerde als jongste winnaar aller tijden van een Formule 1-race. Hij gaf in de Red Bull ruim 1,1 seconde toe op Lewis Hamilton, die het rapst was in zijn Mercedes.

Ook de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en beide Ferrari-rijders Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel reden betere tijden dan de Nederlander, wiens Red Bull danig is aangepast voor de race in Spanje. Red Bull hoopt met een verbeterde versie het verschil met Mercedes en Ferrari te verkleinen.

Aan de lijdensweg van Fernando Alonso lijkt dit seizoen geen einde te komen. De Spanjaard wist dit jaar nog geen enkele race de finish te halen en vrijdag was het weer raak met zijn McLaren-Honda. De auto gaf al in zijn eerste oefenronde de geest. ,,Honda mag de verklaring geven. Al na één bocht was de motor opgeblazen”, lichtte Alonso toe, die snel het circuit verliet en een potje ging tennissen om de tijd te doden.