Meisjes B1 Noordwijkse Hockeyclub naar landelijke finalepoule

Foto: Noordwijkse Hockeyclub

MB1 van de Noordwijkse Hockey Club heeft zich gekwalificeerd om na de winterstop uit te komen in de landelijke finalepoule van Meisje B. Afgelopen zaterdag speelden de MB1 thuis met 1-1 gelijk tegen Groningen in de landelijke topklasse, waarmee zij zich kwalificeerden. 

Er kwam nog nooit eerder een jeugdteam van de Noordwijkse Hockey Club uit op het hoogste landelijke niveau. Vorig seizoen gebeurde dat als eerste met Meisjes B1 toen zij een uitzonderlijke prestatie neerzetten door na het winnen van de regionale topklasse aan het eind van het seizoen de landelijke Super B finale te spelen. Dankzij deze prestatie mocht het team dit jaar direct uitkomen in de hoogste voorcompetitie: de landelijke topklasse.

Dit jaar gaat het dus nog beter, de eerste 8 wedstrijden werden gewonnen in de landelijke topklasse. Daarmee waren zij het enige ongeslagen team in de landelijke topklasse tot zij deze week voor het eerst gelijk speelden in de zware wedstrijd tegen Groningen. Noordwijk MB1heeft nog 1 wedstrijd te spelen, maar is nu al zeker van een plaatsing in de landelijke finalepoule.

Ook bij de Hockeybond zijn de prestaties van MB1 Noordwijk opgevallen en zij schrijven regelmatig over de uitzonderlijke prestaties van dit team “De verrassing van de Topklasse”. In tegenstelling tot de grotere landelijke hockeyclubs waar Noordwijk tegen uitkomt bestaat Noordwijk MB1 vooral uit meiden die vanaf de jongste jeugd bij Noordwijk spelen. Hun kracht is dan ook hun teamspirit zeggen tegenstanders, ze werken continu voor elkaar en met elkaar. De coach Simone Halters coacht de meiden al 6 jaar en weet het sterke team jaar na jaar bij elkaar te houden en tot goede prestaties te brengen.

Doelstelling van het team was natuurlijk het behalen van de landelijke finalepoule en het spelen tegen de beste ploegen van Nederland. Nu zullen ze hun doelstelling moeten bijstellen en kunnen ze een gooi doen naar het Nederlands kampioenschap.