Sinterklaasloop in Panbos Katwijk

Foto: AV Rijnsoever

Misschien wel de leukste en mooiste uit de serie van vijf winterlopen, die de atletiekvereniging Rijnsoever organiseert, staat zaterdag 30 november op het programma.                                                                                                                                  

Vier daarvan gaan door het Katwijkse duingebied; de vijfde, de Sinterklaasloop, voert de deelnemers door de Pan van Persijn, in de volksmond beter bekend als het Panbos gelegen aan de Wassenaarseweg. Daar is over de bospaden een mooi parcours uitgezet, dat de deelnemers, afhankelijk van de gekozen afstand, één of meerdere keren moeten lopen.                                                                                                                                              

De jongens en meisjes tot en met 12 jaar lopen één rondje van 2,1 km. De overige deelnemers lopen 5,3 km (twee rondjes) of ca. 9,9 km (vier rondjes). Inschrijven kan van 9.30 in het Theehuis in het Panbos (Wassenaarseweg 152). Daar is ook beperkte kleedgelegenheid.

De inschrijfkosten bedragen € 3,50 voor de jeugd en € 5,50 voor de overige deelnemers. De start is net als bij de overige lopen om 10.30u. De jeugd start vijf minuten later.                                                                                                                                   

Er gaan wilde geruchten dat de Goedheiligman zich, hoewel het voor hem één van de drukste dagen van zijn verblijf in Nederland is, toch even vrij wil maken om op deze zaterdagochtend hoogstpersoonlijk het startschot te kunnen geven. Hoe kan het eigenlijk ook anders in deze dagen zo vlak voor zijn verjaardag….