Noordwijk Flyby tijdens Veteranendag

Foto: worldwide military

Op initiatief van SEIN (Stichting Evenementen In Noordwijk) wordt er in het kader van de viering 150 jaar badplaats, de Noordwijk Flyby georganiseerd. Het programma voor dit prachtige event dat gaat plaatsvinden tijdens Veteranendag op zaterdag 25 juni te Noordwijk is bekend.

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zal de Koninklijke Luchtmacht, tussen 13.15 en 14.30 uur, op bijzondere wijze aandacht geven aan de viering Noordwijk 150 jaar Badplaats. Een uniek saluut zal worden gebracht door een KDC10 tankvliegtuig samen met een aantal F16 straaljagers.

Gedurende deze periode ontvangt Noordwijk ook een bijzonder saluut van historische vliegtuigen waaronder een Catalina watervliegtuig en enkele bijzondere vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht uit Gilze-Rijen.

Tussen 15.30 en 17.30 uur

Gedurende twee uur zal er een aantal bijzondere demonstraties te zien zijn. Allereerst zal de bekende Fokker Four formatie optreden. Vier historische Fokker S11 toestellen, in traditioneel geel kleurenschema zullen een bijzondere demonstratie geven waarbij de mogelijkheden van het voormalige lesvliegtuig samen met de speciale skills van de piloten uw aandacht zullen vragen!

Daarna begroet Noordwijk de Dornier 228 van de Kustwacht. Een vertrouwd gezicht van een vliegtuig dat door Defensie wordt ingezet voor de Nederlandse Kustbewaking.

Dan zal opnieuw een saluut worden gebracht van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht aan de jubilerende badplaats.

De demonstraties zullen worden afgesloten met een unieke bijdrage van het Koninklijke Formatievliegteam uit Jordanië de Royal Jordanian Falcons. De piloten zullen bijna een week in Noordwijk verblijven. Een hoogtepunt van de viering is het optreden dat zij speciaal verzorgen deze middag voor 150 jaar badplaats. Voor meer informatie, zie de website: www.rjfalcons.com

Naast het feit dat er zoveel moois in de lucht te zien is zal er ook de gehele dag op de grond in Noordwijk het één en ander te doen zijn. Het ministerie van Defensie verleent hiervoor haar medewerking. Zij zullen aanwezig zijn met simulatoren en een fitstraat en zijn te vinden op de Oranje Promenade en naast de Vuurtoren op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Daar is ook de Kurt Carlsen te bezichtigen dat is de eerste motor strandreddingsboot die werd gestationeerd in Noordwijk en de oude Dodge brandweerwagen van Noordwijk.

De bezoekers worden geadviseerd tijdig een plaats aan het strand of aan een van de boulevards te zoeken zodat zij naast de Noordwijkse gastvrijheid ook kunnen meegenieten van de unieke Noordwijk Flyby. De strandpendel zal deze dag ook rijden: zie website www.noordwijk.info

 

Programma Noordwijk Flyby 

In het kader van de viering van Veteranendag en 150 jaar Badplaats Noordwijk 

Zaterdag 25 juni 2016

(onder voorbehoud)

Buiten deze periodes zullen rondvluchten worden uitgevoerd.

 

13.15 – 13.35 uur KDC-10 en F-16’s, Koninklijke Luchtmacht

(in samenhang met Veteranendag Den Haag)

 

13.35 – 14.25 uur Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en de Catalina

(in samenhang met Veteranendag Den Haag)

 

14.25 – 15.45 uur onderbreking ten behoeve van rondvluchten
15.45 – 16.15 uur Fokker S11 Formatie, Stichting Fokker Four

(Lelystad – Noordwijk – Lelystad ten behoeve van 150 jaar Badplaats)

 

16.20 – 16.30 uur Kustwacht Dornier 228

 

16.35 – 16.50 uur Spitfire (of alternatief), Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht

(Gilze-Rijen- Noordwijk – Gilze-Rijen ten behoeve van 150 jaar Badplaats)

 

17.00 – 17.30 uur Demonstratieteam the Royal Jordanian Falcons

(Rotterdam – Noordwijk – Rotterdam ten behoeve van 150 jaar Badplaats)

 

17.30 uur Einde