D66 feestje op verkiezingsavond bij Wish you were Hier

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Daar waar bestuurders van andere partijen de verkiezingsavond op hun pantoffels bij de open haard de afgelopen verkiezingsavond volgden, was er één partij die ervoor gekozen had de Noordwijkse kiezers uit te nodigen voor een gezellige avond bij brasserie Wish you were Hier aan de KW-Boulevard.

Zij die daarop afkwamen ontvingen een welkomstdrankje naar keuze, terwijl de uitbaters van Wish you were Hier de hele avond zorgden voor de nodige snacks. Natuurlijk waren de bestuurders van D66 in ruime mate aanwezig, maar ook een aantal van PvdA/GroenLinks huize, alsmede van onze lokale VVD. Zo zagen wij VVD bestuurder Piet Peters, samen met zijn echtgenote Lydia. Ook VVD fractievoorzitter Roberto ter Hark en, wegens ziekte van fractievoorzitter Carrie Cramer, de waarnemend fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks Louis Koppel.

Evenals in de rest van ons land was de opkomst in Noordwijk hoog en was de uitkomst ook vergelijkbaar. Op een gegeven moment leek het er op dat op sommige stembureaus een tekort aan stembiljetten te ontstaan. Dit werd gelukkig voorkomen doordat deze nog net op tijd aangevuld konden worden.

Aan het einde van de avond kwam burgemeester Jan Rijpstra ook nog even langs om aan de aanwezigen de uitslag door te geven.

Oud fractie-voorzitter van het CDA, Jan de Ridder was niet aanwezig, maar liet desgewenst weten dat hij er eigenlijk op had gerekend dat dit feestje van de democratie op het gemeentehuis zou worden gevierd, iets dat bij de gemeenteraadsverkiezingen altijd het geval is. Dat wordt dus nog een jaartje wachten Jan.

Hoe dan ook, hoewel er geen honderden geïnteresseerden waren komen opdraven was het een meer dan gezellig georganiseerde avond van onze lokale democraten. Iets wat om navolging vraagt!