FUNDRAISING t.b.v. herplaatsing kunstwerk mislukt!

Foto: noordwijk.nieuws

Met teleurstelling melden wij als bestuur van de Stichting ter Behoud Kunstwerk Ab Steenvoorden dat wij er niet in zijn geslaagd voldoende geld in te zamelen om de herplaatsing van het kunstwerk op de beoogde locatie in het Kruydpark in Noordwijk te realiseren.

Drie jaar geleden begonnen wij vol vertrouwen en met veel enthousiasme aan het project om de markante sculptuur van Ab Steenvoorden  te herplaatsen op een nieuwe plek. Het daarvoor benodigde bedrag van ongeveer € 20.000,- leek geen onoverkomelijke hindernis, maar is dit uiteindelijk wel gebleken.

De redenen om te besluiten het kunstwerk, d.w.z. de uitgezaagde elementen waaruit het nu bestaat te vernietigen zijn de volgende:

  1. Het streefbedrag voor restauratie en herplaatsing is bij lange na niet bijeengebracht.
  2. De empathie met het kunstwerk bij de Noordwijkse overheid, burgerij en bedrijfsleven is gering gebleken.
  3. Na drie jaar trekken en duwen, waarbij ook een plaatsing elders serieus onder de loep genomen is, was de animo en het geloof dat de restauratie en herplaatsing zou lukken bij ons als bestuur tot een minimum gedaald.

Ons voorgenomen besluit is ter kennis gebracht aan de Gemeente Noordwijk , de Noordwijkse Woningstichting die verantwoordelijk was voor de nieuwbouw op de oorspronkelijke locatie van het kunstwerk ( de muur van het J.O.I.N.-gebouw) en overige betrokkenen.

Op hetzelfde moment dat wij dit bericht uitsturen ontvangen alle personen en instanties die een bedrag hebben gestort t.b.v.  de restauratie en herplaatsing van het kunstwerk  een brief of mail waarin het niet lukken van het project wordt gemeld, met daarbij de mededeling dat  hun bijdrage wordt teruggestort.

Als bestuur van de Stichting ter Behoud Kunstwerk Ab Steenvoorden zeggen wij dank aan personen en bedrijven die zich hebben ingespannen om  dat behoud mogelijk te maken. Daarbij willen wij speciaal vermelden de heren Ab van der Wiel van van der Wiel Bouw en Paul Brandjes van de Raad Bouw die daadwerkelijk hun nek hebben uitgestoken om het kunstwerk niet verloren te laten gaan.

 

Bestuur van de St. ter Behoud Kunstwerk Ab Steenvoorden

Helmus Wildeman, voorzitter

Angelique Heus-v.d. Berg, secretaris

Rob Choufoer, penningmeester