Ruim baan voor onze hulpdiensten!!!

Foto:

Met het mooie weer van de afgelopen tijd en de schitterende dagen in aantocht verzoekt 112-Bollenstreek om de hulpdiensten de ruimte te geven die zij nodig heeft om haar belangrijke en vaak levensreddende werk te verrichten.

Zoals u op bovenstaande foto kunt zien trekt de Nederlandse kust en zo ook Noordwijk weer duizenden bezoekers. Zij die op de fiets, brommer of scooter naar ons strand komen zetten hun voertuig natuurlijk zo dicht mogelijk bij het strand. Dat dit de hulpdiensten voor grote problemen stelt moge blijken uit bovenstaande foto. Vandaar dan ook de oproep om de hulpdiensten ruim baan te geven en er dus bij na te denken waar je je fiets, brommer of scooter parkeert. Onze hulpdiensten zijn u er dankbaar voor.
Tijdens het warme weer in de afgelopen weken kwamen de hulpdiensten in Nederland maar liefst 2.056 keer in actie. Een kleine opsomming hierbij leert ons dat er in de afgelopen weken 49 zwemmers in de problemen kwamen, moesten bij 24 reddingsacties opvarenden worden geholpen en werden er 193 kinderen met hun ouders herenigd. Daarnaast moest er tenminste 1.760 keer eerste hulp worden verleend.
Door het warme weer bevinden er zich al vroeg behoorlijk wat pietermannen voor onze kust. Het visje dat zich in het zand ingraaft steekt met de stekels op zijn rugvin de argeloze badgast in de voeten. Het gif dat daarbij vrijkomt is pijnlijk en noodzaakt een snelle behandeling.