Kurt Carlsen promo-tocht naar Waddeneilanden

Foto:

Een aantal vrijwilligers van de Stichting Kurt Carlsen heeft het initiatief genomen om vanaf 1 tot en met 5 augustus a.s. een promotietocht te maken naar de westelijke Waddeneilanden.

De Stichting Curt Carlsen is destijds onder andere opgericht om de restauratie van de eerste motor strandreddingsboot (msrb) Kurt Carlsen, die werd gestationeerd in Noordwijk van 1953 tot 1990, mogelijk te maken. Door deze restauratie is Noordwijk alweer enige tijd een varende museum motor strandreddingsboot rijker.
Een flink deel van de vrijwilligers heeft het initiatief genomen om vanaf 1 t/m 5 augustus a.s. met de boot een promotietocht naar de westelijke Waddeneilanden te ondernemen. Promotie voor de Kurt Carlsen en voor de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij).
De reddingsstations in Den Helder, Oude Schil, Harlingen en West-Terschelling zijn inmiddels gevraagd over aan de KNRM steiger een plaatsje is om te overnachten. Het Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder zal waarschijnlijk ook met een bezoekje of plaatse aan de steiger daar, worden vereerd.
Het plan viel meteen in goede aarde bij het bestuur en de penningmeester stapt zelf ook aan boord. Overigens worden de kosten van de trip gedragen door de deelnemers zelf en komen deze niet ten laste van de Stichting.
En nu maar hopen op mooi weer, een paar donateurs voor de KNRM en de Stichting Kurt Carlsen erbij, dan kan er niks mis gaan.
noordwijk.nieuws.nl wenst de Kurt Carlsen en haar bemanning een behouden vaart!