Economische positie Bollenstreek verzwakt!

Foto:

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, maakt zich ernstige zorgen over de verslechterende economische positie van de Bollenstreekregio.Tijdens de officiële opening van de kunstmanifestatie KUNST IN DUIN op Landgoed Keukenhof te Lisse maakte Smit, ten overstaande van de verschillende aanwezige burgemeesters, van de gelegenheid gebruik om zijn zorgen kenbaar te maken over de economische ontwikkelingen in de Bollenstreekregio.

Smit vindt dat de politiek een voorbeeld kan nemen aan de bestaande samenwerkingsverbanden binnen de kunst. 
Smit: “Kunst verbindt en dat is toch wel heel bijzonder hier in de Bollenstreek. De economische positie is de laatste jaren sterk aan het verzwakken. Qua ranking behoort de Bollenstreek steevast tot de slechtst presterende regio’s in het land.”
Hij gaf aan dat de Bollenstreek inmiddels is afgezakt naar een 41e plaats en maakte duidelijk dat de gemeentebesturen in de Bollenstreek zich maar eens achter hun oor moeten krabben en tot actie moeten komen.
Of de woorden van Smit een voorzet zijn om uiteindelijk toch toe te werken naar één grote Bollenstreekgemeente zal de toekomst uitwijzen.