WAANZINNIGE ONTMOETING MET WOUTER KUSTERS

Foto: Het Cultuurcafé
WAANZINNIGE ONTMOETING MET WOUTER KUSTERS
wouter kusters 
Zondag 8 maart is filosoof  en schrijver Wouter Kusters te gast in Het Cultuurcafé. De Boekenweek 2015 staat in het teken van ‘Waanzin, te gek voor woorden’. Filosoof en ervaringsdeskundige Wouter Kusters schreef een waanzinnig boek over de Filosofie van de Waanzin. Volgens hem schuilt er een rijkdom aan ervaringen in psychotische ervaringen.
Filosofie van de waanzin plaatst de waanzin waar deze thuishoort: niet tussen de suikerziektes en gebroken benen, zoals veel psychiaters ons willen doen geloven, maar tussen bijzondere ervaringen van wijsheid, mystiek en creativiteit.’, aldus Wouter Kusters.
Wouter Kusters vertelt een boeiend verhaal over de meest uiteenlopende waanzinnige ervaringen: van ‘de dolle mens’ van Nietzsche en de doorgedraaide danser Nijinski tot de misschien wel geniale gek bij u in de buurt. Over de filosofie van Plotinus en Sloterdijk, mystiek van Meister Eckhart, literatuur van Aldous Huxley, kunst van M.C. Escher, muziek van The Doors, films als The Truman Show en The Matrix.
Een uiterst boeiend verhaal over wanen voor waanzinnigen, psychiaters en filosofisch geïnteresseerde lezers.
Kom brunchen met Wouter Kusters zondag 8 maart in Het Cultuurcafé. Aanvang 13.00 uur en graag vooraf reserveren (€ 10,- incl. brunch). Het Cultuurcafé ligt recht tegenover de vuurtoren van Noordwijk aan het Vuurtorenplein. Zie ook www.hetcultuurcafe.nl