Leendert de Lange in Tweede Kamer door gesjoemel!

Foto: n.n.nl

René Leegte verlaat per direct de Tweede Kamer. De VVD’er die al vaker in opspraak raakte geeft zijn zetel op omdat is gebleken dat hij een betaalde nevenfunctie vervult bij een organisatie die actief is op de beleidsterreinen die onder zijn hoede vallen. Leegte had die nevenfunctie niet gemeld en ook de inkomsten verzwegen. Hij gebruikte voor zijn nevenactiviteiten ook het email-adres van de Kamer.

In een verklaring op de VVD website zegt Leegte:

“Met pijn in mijn hart stel ik per direct mijn Kamerzetel ter beschikking. De achtergrond hiervan is mijn eigen onzorgvuldigheid. Met enthousiasme heb ik van eind 2013 tot eind 2014 een betaalde nevenfunctie vervuld voor een organisatie die actief is op gebieden die aan mijn portefeuille raken. Stom genoeg heb ik deze functie niet tijdig laten registreren in het daartoe bestemde register en ook heb ik de neveninkomsten uit deze functie niet direct gemeld. Bovendien heb ik in enkele gevallen gebruik gemaakt van mijn e-mailadres van de Tweede Kamer. Terugkijkend op deze situatie kan ik niet anders dan concluderen dat dit soort slordigheden niet zijn uit te leggen en in strijd zijn met de binnen mijn partij geldende integriteitsregels. Daarom kan en wil ik niet blijven functioneren in de Tweede Kamer”.

Enfin, gesjoemel of niet, voor Leendert de Lange (oud-wethouder van Noordwijk en later Wassenaar) zijn de druiven zoet omdat hij volgende in rij is om een VVD-bankje te mogen bezetten in ons parlement.

noordwijk.nieuws.nl feliciteert De Lange in ieder geval met zijn aanstaande benoeming.