KUNSTKLANK VERTELFESTIVAL AAN ZEE

Foto: Revue

Vanaf vrijdag 24 juli is het KunstKlank Strandtheater in Noordwijk hét podium voor verhalenvertellers uit alle windstreken.

Luister ademloos naar vertellers en theatermakers uit Nederland, Zuid-Afrika, Israël en Iran. Het  hele weekeinde een unieke kans voor alle leeftijden, maar vooral ook voor volwassenen, om zich weer eens met de mooiste verhalen mee te laten voeren naar verre streken en vervlogen tijden. In een decor van strand en zee, met op de achtergrond het ruisen van de golven, weer even de verbeelding aan de macht. 

Vrijdag 24 juli 21 uur wordt het festival geopend door de meester der verhalenvertellers, Willem de Ridder. Speciaal voor het Vertelfestival aan Zee komt deze legendarische VPRO-radiomaker, Fluxus-kunstenaar en oprichter van Hitweek eenmalig Noordwijk. NRC/Handelsblad: ‘De Ridder vertelt zoals het hoort, zoals het eeuwenlang is gedaan. Tot de moderne mediacultuur deze traditie afschaft omdat ze te mooi was’.

Ter afsluiting van de avond voert ‘Bleu Dew’s Rott’n Cotton’ het publiek met verhalen van John Beumer en zang van ‘Lady with the Blues’ Dinah Krijgsman muzikaal de nacht in.

€ 10,00

Zaterdag 25 juli 14 uur de familievoorstelling ‘De olifant die woord hield’. Een vrolijke en beeldende voorstelling door Peter Faber naar een verhaal van Annie M.G. Schmidt. Over de vogel Wok die op haar nest hoog in een boom Olifant op haar ei laat passen.

€ 5,00 Voor kinderen vanaf 4 jaar

Om 17 uur een programma waarin oer-Noordwijkse en Zuid-Afrikaanse verhalen elkaar ontmoeten. Met komische fragmenten uit de

Zeeërs en Binders Revue voert de seniorencast van ZEEPaanZEE het publiek mee naar een microkosmos vol opmerkelijke verhoudingen tussen de bewoners van Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee.

Vertelster Makheni Zonneveld leidt het publiek voorbij de grenzen van Noordwijks vuur- en kerktoren, ver over de horizon. Naar Afrika, het continent waar zij geboren is en waar verhalen nog tot een levende traditie behoren.

€ 5,00 Voor alle leeftijden.

Om 21 uur het internationale hoofdprogramma van de dag: The Kingdom of Fire and Clay. Israel vs Iran. Rafael Rhodan (Israël) en Sahand Sahebdivani (Iran) vertellen in een zinderende muzikale dialoog klassieke Joodse en Iraanse, en hun persoonlijke, verhalen. Een Engelstalige voorstelling waarin actualiteit en tradities in het Midden Oosten in een muzikale vertelvoorstelling samenkomen. 

€ 10,00

 

Zondag 26 juli opent het Strandtheater om 9.30 uur met het ontbijtprogramma  Zondagochtend aan Zee: een klankkunstontbijt met natuurlijke en duurzame gerechten en een culturele lekkernij. Deze zondag met bijzondere verhalen. Verteld door Eric Borrias (Moby Dick, Binnen de Poorten, De Dag dat Tommy drie werd) en Sahand Sahebdivani.

€ 15,00, incl. ontbijt.

Om 14 uur wordt het Vertelfestival afgesloten met Impro-Hamlet. ‘Hamlet kom je buiten spelen? De toneelspelers staan voor de deur.’ Acht improvisatieacteurs gaan de uitdaging aan om de teksten uit Hamlet te combineren met improvisatietoneel. En wat vaart daar zo dicht onder de kust?

Een bizarre voorstelling waarvoor geen enkele kennis van Shakespeare vereist is om van een vermakelijk schouwspel te genieten.

€ 10,00

Woensdag 29  juli wordt het programma vervolgd met de opening van de festivalslotweek Kunst en Klank aan Zee.

14 uur Kindermiddag aan Zee met beeldend kunstenaar Joke C. Bos. Met Droomeiland in de Noordwijkse Zee. ‘Je droomt over een onbewoond eiland. Hoe ziet het eruit, wat gebeurt daar?’ Schilder je dromen.

 € 5,00 Voor kinderen van 7-12 jaar.  Alleen voor kinderen.

21 uur met Yoga aan Zee, een speciale yoga beleving op het strand rond zonsondergang.

€ 10,00

22.30 uur Film aan Zee met Eat Pray Love. Een rijk geïllustreerde film over een New Yorkse reisjournaliste die na een mislukt huwelijk haar leven een andere richting wil geven. Ze begint aan een bijzondere wereldreis die haar via Italië, India en Bali naar haar sprookjesprins zal voeren…

€ 10,00

Het KunstKlank Strandtheater is van 3 juli t/m 5 augustus vijf weken lang dé plek voor een cultureel kustfestival vol performances, muziek, theater, dans, films, yoga, kinderprogramma’s, kunst en ‘pop-up’ verrassingen.

Het openluchttheater is speciaal voor de gelegenheid en de locatie ontworpen en opgebouwd uit hergebruikte materialen waaronder tientallen tweedehands surfmasten.

Het programma omvat voorstellingen van ‘grote namen’, jonge artiesten en Noordwijkse talenten uit alle podiumdisciplines. Met onder meer speciaal voor strand en zee gemaakte voorstellingen, een Vertelfestival en concerten en performances vol passie en vuur.                       

                                 

Locatie: KunstKlank Strandtheater Noordwijk

              Zeereep Noordwijk, strandafrit  21

Kaartverkoop                         

www.kunstklank.nl  & www.demuzenoordwijk.nl  

Libris Boekhandel van der Meer, Vuurtorenplein 10, Noordwijk

Theater de Muze, Wantveld 2, Noordwijk

                                       

                                  www.kunstklank.nl