Directie Hotels van Oranje overweegt aangifte wegens smaad en laster

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Dít na overleg met Mr. Iskander Haverkate van het kantoor Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam.

Dat de brief van het College van Burgemeester en Wethouders over de inspraakreacties op het voorontwerp bestemmingsplan over de toekomstige nieuwbouw van Hotels van Oranje bij de directie van het hotel in het verkeerde keelgat zijn geschoten, was getuige een eerder artikel al overduidelijk.

Reden voor de directie om in overleg te treden met haar advocaat, mr. Iskander Haverkate van Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam. Deze heeft inmiddels aan het College van Burgemeester en Wethouders laten weten dat de directie van Hotels van Oranje aangifte van valsheid in geschrifte en van laster en/of smaad te doen.

De aanleiding van deze botsing tussen het gerenommeerde hotel en de gemeente is de brief van het College over de inspraakreacties op de nieuwbouwplannen van Hotels van Oranje, waarin het college stelt dat er veel fouten zijn vastgesteld bij de door Hotels van Oranje ingediende, ondertekende voorgedrukte formulieren. In de brief spreekt het College o.a. dat zelfs overledenen een inspraakreactie hebben ingediend en dat zij  350 door de Hotels van Oranje verzamelde inspraakreacties ongeldig heeft verklaard omdat deze onvolledige informatie zouden bevatten.

In de brief eist mr. Haverkate, namens Hotels van Oranje, dat het College van Burgemeester en Wethouders uiterlijk vandaag (ma. 23-11) informatie aan haar verstrekt over de vermeende overledenen waarover zij spreekt, aan hem overlegt. Naar aanleiding hiervan zal het besluit van aangifte bij de politie worden genomen.

WORDT VERVOLGD …………………………………………….