Vredesinitiatief van de diverse geloofsgemeenschappen in Noordwijk: VRIJHEID OMARMD

Foto: gezamenlijke kerken

Noordwijk  –  Op donderdag 5 mei a.s. organiseren de diverse geloofsgemeenschappen in Noordwijk –  katholieken,  moslims en protestanten –  samen met niet geloofsgebonden burgers een gezamenlijke vrijheidsbijeenkomst in de R.K. Sint-Jeroenskerk aan de Van Limburg Stirumstraat 24 in Noordwijk-Binnen. Aanvang 10.00 uur.  Burgemeester Jan Rijpstra zal spreken namens de burgers van Noordwijk.

Onder het motto “Vrijheid Omarmd” wordt er op deze bijeenkomst met elkaar en in verbondenheid  stilgestaan bij het “grote goed” Vrijheid.  Met bijzondere aandacht voor de Vluchtelingencrisis – Samen voor Vrede.  Elke gemeenschap of individu – gelovig of niet-gelovig wordt in gelegenheid gesteld een vredesboodschap of -wens uit te spreken.  Het gesproken woord wordt muzikaal afgewisseld door verschillende koren, orgelspel,  Frans Hoogeveen (zanger) en het Ambiance Ensemble (2 violistes – bassist), dat o.a. repertoire van W.A. Mozart zal uitvoeren.  

Iedereen is welkom en de toegang is geheel vrij.  De insteek van de bijeenkomst is een letterlijke omarming van alle gemeenschappen en individuen,  ongeacht herkomst, ras, geloof en sexe. Komt dus allen!   Vorig jaar werd er met een grote opkomst voor de eerste maal een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd.