TWEE KEER GOUD VOOR HUISROSÉ VAN HOTELS VAN ORANJE

Foto: hotels van oranje

De huisrosé van de Hotels van Oranje, Rosé de la Chevalière vintage 2015, is onlangs met maar liefst twee gouden medailles bekroond op het prestigieuze Concours des Grand vins du Languedoc.

rose.hvo.1

Op het jaarlijkse concours dat dit jaar voor de 10e keer werd gehouden dingen talloze wijnproducenten mee naar de te behalen prijzen. Zo ook de producent van Rosé de la Chevalière, Laroche, dat in Frankrijk twee wijngaarden heeft. Eén in het noordelijk deel van de Bourgogne dat de naam draagt La Domaine Laroche en één in het zuidelijke gelegen Languedoc nabij Beziers dat luistert naar de naam Le Mas La Chevalière. Het zal duidelijk zijn dat de winnende huisrosé van de Hotels van Oranje in de laatstgenoemde geproduceerd is.

Alle aangeboden wijnen worden op het concours door honderden deskundigen beoordeeld en voor geselecteerd. Zij komen uit de kringen van onder meer  oenologen, betrokken commerciële partijen en individuele sommeliers. De eindfinale is traditiegetrouw in Château l’Hospitalet.

De Rosé de la Chevalière wordt al meerdere jaren in de Hotels van Oranje geserveerd, de prijswinner uit 2015 is net gearriveerd en wordt met een groot enthousiasme geschonken in Restaurant DUTCH!, Steakhouse De Harmonie en Grand Café ’t Elfde Gebod.