Zilveren erepenning van de gemeente Noordwijk voor Anne Cor Groeneveld

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Zaterdag 25 juni 2016 | Vanavond om 18.00 uur is Noordwijker Anne Cor Groeneveld in de Hotels van Oranje door burgemeester Jan Rijpstra onderscheiden met de zilveren erepenning van de gemeente Noordwijk. Hij ontving deze erepenning uit waardering voor zijn enorme betrokkenheid en jarenlange belangeloze inzet ten faveure van Noordwijk op sociaal-maatschappelijk-, cultureel en economisch gebied.

De viering van 150 jaar Badplaats Noordwijk was volgens de burgemeester het juiste moment aangebroken om hem de Noordwijkse zilveren legpenning te overhandigen. De heer Groeneveld heeft namelijk met passie en expertise vele initiatieven en activiteiten ontplooid waardoor Noordwijk zich met recht als Lucht- en Ruimtevaart Badplaats kan profileren.

Zoals:

  • De nationale inhuldiging in bijzijn van toen nog Kroonprins Willem-Alexander van astronaut André Kuipers in 2012
  • De jaarlijkse Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart gala’s in Noordwijk
  • In het kader van 150 jaar Badplaats Noordwijk in samenwerking met Stichting SEIN; Flags from the Sky op 21 mei en 4 juni, Noordwijk       FlyBy op 25 juni, Hoogvliegersdag op 27 augustus (chronisch of terminaal zieke Noordwijkse kinderen mogen vliegen boven Noordwijk)
  • Het tweejaarlijkse spectaculaire Space to Be weekend
  • De jaarlijkse uitreiking in De Muze van de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen

Daarbij zet de heer Groeneveld zich in voor allerlei Noordwijkse goede doelen. Zo is hij o.a. voorzitter van het Noordwijkse Kleijnkoor en heeft hij zich ingezet om de Torenklim mogelijk te maken.

De redactie van noordwijk.nieuws.nl feliciteert hem van harte!

openingbries2016.3

Anne Cor Groeneveld met zijn lieftallige echtgenote Lucia tijdens de opening van het strandseizoen bij Strandpaviljoen Bries