VVD KAN SLECHTS VAN ZICHZELF VERLIEZEN!

Foto: Het Geweten van Noordwijk/Nederland

Nog nooit eerder heeft de VVD met zo’n zwakke oppositie te maken gehad!

Wie de Algemene Beschouwingen van afgelopen woensdag heeft gevolgd kan slechts tot één conclusie komen! Oppositieleiders als Emile Roemer, Sybrand van Haersma Buma, maar ook Geert Wilders waren niet in staat om de regering te beoordelen op haar beleid en hielden zich vooral bezig met navelstaren en elkaar de maat te nemen, zonder dat hun gehoorapparaat op tijd van nieuwe batterijen waren voorzien! Nee……, van deze oppositie heeft mijn VVD niet veel te vrezen. De andere oppositiepartijen met enige kwaliteit, D66 van Alexander Pechthold en GroenLinks van ‘angry young man’ Jesse Klaver, zullen het met z’n tweeën straks niet redden om Mark Rutte van zijn vierde termijn als premier van dit prachtige land af te houden. Veel eerder zie ik straks een coalitie van VVD, D66, GroenLinks en PvdA ontstaan. Mark my words!

U zult het mij hopelijk vergeven dat ik de inbreng van 50Plus, De Partij voor de Dieren, de kleine Christelijke partijen en de diverse Afsplitsingen gemakshalve maar even buiten beschouwing houd.

Of onze premier dan werkelijk zo’n geweldig staatsman is, laat ik graag aan uw beoordeling over. Dat hierbij het spreekwoord ‘In het land der blinden ……’ een rol meespeelt wens ik echter met klem tegen te spreken, maar natuurlijk de zwakte (om het woord ‘domheid’ maar niet te gebruiken) van Emile en Sybrand leveren voor een partij als de VVD weinig gevaar op!

Een groot compliment – vriend en vijand zal dit met mij eens moeten zijn – gaat wat mij betreft uit naar de inbreng van VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Zijn bijdrage aan de Algemene Beschouwingen stak met kop en schouders uit boven die van al zijn collega’s uit. Wanneer dit VVD tandem deze scherpte weet vast te houden tot aan de verkiezingsdatum van 15 maart a.s., dan schat ik in dat heel veel kiezers straks het juiste hokje op hun stembiljet weten te vinden.

Kan de VVD de verkiezingen alsnog gaan verliezen? Ja, maar dan alleen van zichzelf! 

 

veelkoppigemonsters