Vertrekkend ambtenaar Jack de Vos schoffeerde gemeenteraad!

Foto: Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig
Aldus de fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig! De fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig zegt hevig geschokt te zijn dat de hoogste ambtenaar van onze gemeente een politieke uitspraak deed buiten al zijn bevoegdheden om en hiermee de gemeenteraad openlijk schoffeerde.
pasfoto-jack-de-vos
Jack de Vos
Dit naar aanleiding van de uitspraak “Deze periode gaat het niet meer lukken, maar de fusie van Jan (red. Rijpstra / burgemeester Noordwijk) en Gerrit (red. Goedhart / burgemeester Noordwijkerhout) zit er zeker aan te komen”. 
Schriftelijke vragen ex art. 38 aan het College van Burgemeester en Wethouders konden dan ook niet uitblijven.
—–     QUOTE     —–     
Noordwijk, 17 oktober 2016.
Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 38, vragen naar aanleiding afscheidsspeech Jack de Vos
Geacht college,
Tijdens zijn afscheidsspeech op donderdag 13 oktober 2016 sprak Jack de Vos, tot dat moment gemeentesecretaris van Noordwijk, uit “Deze periode gaat het niet meer lukken, maar de fusie van Jan (red. Rijpstra / burgemeester Noordwijk) en Gerrit (red. Goedhart / burgemeester Noordwijkerhout) zit er zeker aan te komen”.
Deze zin sprak hij uit nadat hij in zijn aanloopje daarnaartoe nadrukkelijk stelde als gemeentesecretaris alle geheimen van Noordwijk te kennen.
De fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig is hevig geschokt dat de hoogste ambtenaar van onze gemeente deze politieke uitspraak deed buiten al zijn bevoegdheden om en hiermee de gemeenteraad openlijk schoffeerde.
Voor onze fracties reden om aan u daarom de volgende vragen te stellen:
1. Bent u vooraf gekend in de inhoud van de speech die de scheidend gemeentesecretaris uitsprak?
2. Bent u met ons van mening dat bovengenoemd citaat alle perken te buiten ging?
3. Wilt u zich openlijk distantiëren van de woorden van de scheidend gemeentesecretaris en daarmee erkennen dat het bedoelde geheim er niet is?
4. Voor zover het uw geheim wel mocht zijn; wilt u dat dan vanaf nu wel geheim houden?
5. Kunnen wij er op vertrouwen dat de beoogd opvolger van de gemeentesecretaris, thans loco en tevens belast met het dossier ‘samenwerking Noordwijk-Noordwijkerhout’ binnen de opdracht van de gemeenteraad blijft opereren?
Met vriendelijke groet,
Fractie Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig