A.s. Zaterdag is het weer de Nationale Opschoondag

Foto: supporter van schoon

Zaterdag is het weer  de Nationale Opschoondag. Er worden tal van acties georganiseerd: van het strand schoner maken tot activiteiten in de diverse Noordwijkse wijken.

Met het verstrekken van een grijper, zakken, zakkenring, hesje en handschoenen is de Noordwijkse Z-ambassadeur voorzien van de ‘wapens’ om het zwerfafval te lijf te gaan. Als Z-ambassadeurs doen we verder niet zoveel gezamenlijk. Maar individueel wordt in diverse straten en plantsoenen veel zwerfafval geruimd. Zo hebben we het ook met elkaar afgesproken: er bestaat geen verplichting en elke Z-ambassadeur bepaalt zelf waar en wanner hij/zij wat doet op dit gebied. De uitzondering is de Nationale Opschoondag op de laatste zaterdag van maart. Vandaar deze oproep voor de landelijke ‘Nationale Opschoondag’ op 25 maart a.s., waarbij het accent ligt op het jutten van afval op het strand. Maar als Z-ambassadeurs zijn we meer van het schoonhouden van de woon- en leefomgevingen.

Als activiteit van de Z-ambassadeurs op 25 maart wordt daarom het volgende projectje voorgesteld:

Opruimen van zwerfafval aan beide zijden van de Nieuwe Zeeweg, inclusief de bosschages nabij Boot Camp op de hoek van de Nieuwe Zeeweg en de Duinweg

We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het zwembad en gaan dan zo’n 1,5 uur ruimen. Daarna, voor wie dat willen drinken we een kopje koffie bij paviljoen de Zeester. Ik neem allerlei materialen mee voor Z-ambassadeurs die nieuw materiaal nodig hebben. Maar nieuwe Z-ambassadeurs zijn ook welkom!

Het hele jaar door is het trouwens mogelijk om bij mij spullen, zoals hierboven genoemd te komen halen of te vervangen. Of ik breng ze op verzoek.

Laat weten of je 25 maart mee van de partij bent. Het zou leuk zijn als we met een man/vrouw of tien dit stukje Noordwijk eens een goede schoonmaakbeurt geven.

Aanmelden bij

Helmus Wildeman

Strandplevier 61

2201XJ Noordwijk

06-29052717