ZWERFTECKEL QUIRINE HAALT TELEGRAAF

Foto:

DE EEN GAAT ‘S MORGENS VOOR het werk langs, de ander post ‘s nachts. Al bijna twee jaar struint het Noordwijkse Q-team dagelijks de duinen en kust in Noordwijk af, op zoek naar Quirine.Aldus is te lezen in de Weekendbijlage van De Telegraaf op deze zaterdag. 

Het baasje van Quirine, Letty Castelein, raakte haar hondje op 3 oktober 2012 kwijt tijdens de dagelijkse wandeling in de Noordwijkse duinen. Omdat Letty dacht dat haar lieve, vrolijke teckel zelf de weg zou weten te vinden naar huis ging zij die dag toch met een gerust hart huiswaarts. Maar wie er ook kwam, geen Quirine. Tot laat in de nacht zijn ze die bewuste dag blijven zoeken.
Toch heeft Letty de overtuiging dat haar hondje nog steeds leeft en dat hij zich ophoudt ergens in het duingebied. Ze heeft daar op zich alle reden toe omdat Quirine tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gezien. Vreemd is echter wel dat een teckel die al een paar jaar rondzwerft in de duinen één langharige kluwen van klitten moet zijn en dat moet hen die zeggen Quirine te hebben gezien dan toch wel zijn opgevallen!
Ook uw verslaggever is de gelukkige bezitter van een teckel, genaamd Cooper. Omdat hij zoveel gelijkenis vertoont met Quirine wordt ik wekelijks aangesproken met de vraag: ‘meneer, is dat toevalligerwijze niet dat vermiste hondje Quirine?’ (zie onderstaande foto). En telkens moet ik de vraagstellers teleurstellen. Hopelijk voor Letty Castelijn is haar hoop niet gebaseerd op deze voor haar ongelukkige “persoonsverwisseling”. De redacitie van noordwijk.nieuws.nl wenst haar veel succes bij het vinden van Quirine en uw verslaggever zal ook zijn ogen open houden.
yytao9l4kar3y1k4w5i8xcknx-w300-h250-c
Cooper tijdens het afgelopen WK