Onze Adri van het CDA ‘lult’ wethouder Bakker van zijn sokken!

Het Geweten over bestuurskracht
Het Geweten over bestuurskracht
Foto: noordwijk.nieuws.nl

Niet nóg meer zomerhuisjes op ons strand! Eerst maar eens de troep opruimen aan de kust! Want hoe zit dat nu toch met Hansje en Ronnie? Al maanden wordt er door de Puur Noordwijk wethouder en de projectontwikkelaar gesproken over toenadering, maar tot nog toe zijn concrete resultaten niet aan de orde. En dat ondanks het feit dat de wethouder van Puur Noordwijk signatuur ons Noordwijkers graag fêteert op mooie resultaten.

Maar dat deze al jaren voortslepende ruzie tussen de gemeente en de constructie Ronnie/Wessels niet eenvoudig door de niet allergrootste strateeg van ons mooie durrep zal worden opgelost, zal onze Puur Noordwijk bestuurder uiteindelijk wel weer kiezen voor een goede deal, in plaats van wat goed is voor Noordwijk, en zit het er dik in dat de echte belangen straks tegen elkaar zullen worden afgewogen. Zoals het bouwplan voor het Palace Plein versus de afbraak van de voormalige – half uitgebrande – Drukkerij Dekker aan de Schoolstraat en de voormalige manege Meeuwenoord. Of wordt een en ander straks uitgeruild tegen de ontwikkeling van het Vuurtorenplein en dat alles doorspekt met dwangsommen en vertragingstechnieken.

De vraag is dan ook gerechtvaardigd of Ronnie straks met onze wethouder aan tafel zit, of met de bestuurder van een reclamebureau? Twee functies die mij onverenigbaar lijken in één persoon.

Als je je op de verhalen van onze wethouder moet verlaten, dan zijn de hijskranen al bijna in zicht! Maar uit ervaring wijs geworden zeg ik dan toch: ‘eerst zien dan geloven”. Kijk maar eens naar de door Puur Noordwijk zo gewenste bouw van nóg meer zomerhuisjes op het strand, waar wij gelukkig konden we zien hoe Bakker zich eenvoudig van de sokken liet praten door de Zuid-Hollandse gedeputeerde voor het CDA, mevrouw Adri Bom-Lemstra. Een woord van dank gaat dan ook naar háár uit. En al ben ik een ongelovige, ik geloof wél in de bestuurskracht van (mag ik zeggen:) onze Adri!? Ja, dat mag ik zeggen!

Voor de liefhebbers, hier nog even het verbale duel tussen Bakker en Bom!