Arthouse Select – Mary Queen of Scots

Foto: Liam Daniel / Focus Features

Op de derde maandag van de maand hebben wij onze Arthouse Select avonden. Wat betekent dat op die maandagavond een filmhuis film wordt gedraaid die gekozen is door onze bezoekers. Dit werkt als volgt: voorafgaand van de film worden er drie trailers laten zien en na deze trailers mag u stemmen op de film die u graag wilt zien met de volgende Arthouse Select avond. Zo telt een stem via Facebook een halve keer mee en een stem tijdens de Arthouse avond telt twee keer mee.

 

Afgelopen Arthouse Select avond is de film Mary Queen of Scots gekozen door ons publiek. Deze film gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

Maandag 18 februari 2019, aanvang 20.00 uur. Arthouse leden betalen voor de film €6,25 en hun introducees €7,75. Regulieren bezoekers betalen voor de Arthouse Select avond €9,50.

De theaterbalie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar op:
maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur,
maandagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur,
zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur en één uur voorafgaand aan elke voorstelling.

Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl

Kaarten zijn ook te koop bij van der MEER/Het Cultuurcafé (De Keuvel 1, Noordwijk) en VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8, Noordwijkerhout).