NEDERSTRANDLOOP 2017 en NSL CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

NSL heren strijden om een plek bij de clubkampioenschappen nabij de Duindamseslag
NSL heren strijden om een plek bij de clubkampioenschappen nabij de Duindamseslag
Foto: Nederstrandloop Noordwijk

Noordwijk 19-02-2017 | Aan deze wedstrijd, met start en finish bij de Strandplaats Nederzandt aan de Langevelderslag,  over 1 of 2 ronden respectievelijk 7.7 en 15.5 km namen 220 lopers deel. In verband met de windrichting liep het parcours eerst via fietspaden door het duin met tegenwind naar de Duindamse Slag. Daarentegen had men op het strand, richting Langevelderslag, de wind weer in de rug.

De organiserende vereniging av-NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) deed z’n naam alle eer aan met deze loop. Het was wel een zware klus voor de deelnemers. In verband met de hoge waterstand was het strand slecht te belopen. Op sommige stukken zakte men tot de enkels toe weg in het zand.

Op de korte afstand ging de overwinning bij de mannen naar Bram Prins, gevolgd door de Aart Stigter  Derde werd Jasper Stokman.

Arjan van der Hoorn eiste de eerste plek op bij de lange afstand. Hij werd tot aan de finish op de hielen gezeten door Afred Roelen die tweede werd. Bas Meiland finishte als derde.

Verheugend was het dat Anouk Claessens weer aan de start verscheen na enige maanden uit de roulatie te zijn geweest door een scheurtje in de enkelband.

Op de korte afstand 7.7 km werd zij in haar eerste wedstrijd direct eerste. Tweede werd Linda van Vliet en derde Daniëlle Vos. Op de 15.5 km dames ging de overwinning naar Nathalie Klaassen. Hier werd Margriet Vonk tweede en Heleen Plas derde.

Danielle Vos zal binnenkomen als 3e dame op de 7,7 km

 

Aan de duin-en strandloop was tevens het clubkampioenschap, korte en lange afstand, van de NSL verbonden. Hiervan was de uitslag als volgt:

Mannen 7.7 km Mannen 15 km

1e Bram Prins 1e Arjan van der Hoorn

2e Barry van Eeden 2e Alfred Roelen

3e Johan Prins 3e Bas Meiland

 

Dames 7.7 km Dames 15.5 km

1e Anouk Claessens 1e Margriet Vonk

2e Danielle O’Sullivan 2e Heleen Plas

3e Yvonne Makkinje 3e Leny van der Plas

 

Voor de categorie vrouwen 55+ kende de NSL een aparte bokaal, vernoemd naar Ali Steekers, mede-oprichtster van de vereniging in 1968.

Ali Steekers bokaal

1e Els duivenvoorden

2e Annemieke Töns

3e Willy van Pinxteren

 

Ook voor de mannen 60 + was er een bokaal. Vorig jaar werd voor de laatste keer deze vernoemd naar Mart van de Burg. Vanaf dit jaar is de bokaal opgedragen aan Piet van Dongen.

Piet van dongen bokaal

1e Koen Zonneveld (vierde jaar op rij winnaar!)

2e Hans van Kampen

3e Wim Plaatzer