Weekend van de Wetenschap: Lezing + 50% korting bij Space Expo

Foto: Marc van der Sluys

Op 5 en 6 oktober is het weer het Weekend van de Wetenschap. ESA ESTEC houdt daarom tijdens dit weekend haar jaarlijkse Open Dag. Het naastgelegen Space Expo trakteert haar bezoekers het hele weekend op een 50% korting én een wetenschappelijke lezing.

Zaterdag 5 oktober – Lezing “Wij zijn gemaakt uit sterrenstof” Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in veel wetenschapsmusea en science centers in Nederland interessante wetenschappers ontmoeten. Bij Space Expo neemt astronoom Marc van der Sluys je mee op een ontdekkingsreis langs sterrenstelsels. Ontdek dat circa 90% van jouw lichaam ooit in een ster heeft gezeten. Van der Sluys is een ervaren en leuke spreker, hij werkt onder andere als wetenschapper aan de Radboud Universiteit Nijmegen en doet onderzoek naar zwaartekrachtgolven. Er worden twee lezingen gegeven: om 11.30 en 13.30 uur. De lezing is gratis bij te wonen voor bezoekers met een geldig entreebewijs van Space Expo.

Zaterdag 5 oktober op excursie naar ESA ESTEC met de Space Shuttle Op zaterdag 5 oktober kun je, onder leiding van een gids, vanuit Space Expo met de Space Shuttle op excursie naar ESA ESTEC. Op zondag 6 oktober rijdt de Space Shuttle niet, in verband met de Open Dag van ESA ESTEC.

Zondag 6 oktober – Open Dag ESA ESTEC Tijdens de Open Dag van ESA ESTEC ontmoet je astronauten en missie-experts en ontdek je onder andere hoe ESA de ruimte op aarde nabootst voor experimenten en tests. Op deze dag kun je met 50% korting naar binnen bij Space Expo. Op het Space Expo terrein staan bovendien foodtrucks met poffertjes en stroopwafels voor de gasten van ESA’s Open Dag.

Meer info: www.space-expo.nl