The Gents met programma ‘Denkend aan Holland’ bij Muziek in Jeroen

Foto: The Gents

Op zondag 17 november om 15.00 uur treedt Vocaal ensemble The Gents o.l.v. Annemiek v.d. Ven , en begeleid door Jaco van Leeuwen,  op in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Een kleine twintig jaar geleden concerteerde het Vocaal Ensemble ‘The Gents’ (o.l.v. een piepjonge Peter Dijkstra) een aantal keren in een afgeladen Oude Jeroenskerk. Het ensemble bestaat nog steeds, zij het dat de jonge mannen van toen zijn opgevolgd door jonge mannen van nu. Annemiek van der Ven is vanaf 2018 dirigent van het gezelschap Zij maakte carrière als zangeres van het ensemble Wishful Singing, maar studeerde ondertussen cum laude af in het vak Koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Annemiek is een groot liefhebber van de Nederlandse taal en het is daarom niet verrassend dat  er voor het huidige concertprogramma een greep werd gedaan in het rijke Nederlandse liederenrepertoire vol met prachtige woorden, spreekwoorden en dubbelzinnige betekenissen. In  ‘Denkend aan Holland’ brengen The Gents, met Jaco van Leeuwen op het orgel, een programma met louter muziek van Nederlandse bodem, omlijst met aandacht voor de schoonheid van taal en voordrachtskunst, als een ode aan de Nederlandse taal!

Op het programma staan parels uit de, veelal recente, Nederlandse muziekgeschiedenis die niet vaak het podium haalden, zeker niet uitgevoerd in mannenkoor-bezetting. De ‘Mysteria Gaudiosa’ van Hendrik Andriessen zijn speciaal voor dit project uitgegeven. De cyclus is slechts twee keer eerder uitgevoerd in Nederland. 

Daarnaast klinkt de ‘Sacramentslof’ van Albert de Klerk, delen uit de Missa Brevis van Ton de Leeuw en volksmuziek van Herman Strategier en nog een paar schitterende luisterliedjes van Jules de Corte en Maarten van Roozendaal

De toegangsprijs voor het concert is € 20,-. Vrienden van ‘Muziek in Jeroen’ en al hun introducés betalen € 15,-. Na afloop wordt, onder het genot van een drankje, nagepraat in het koor van de kerk.