CROWDFUNDINGACTIE voor nieuwe onderstellen praalwagens

Foto: Stichting Bloemencorso Bollenstreek

Crowdfundingsactie voor nieuwe onderstellen praalwagens

BOLLENSTREEK 9 februari 2015 – De praalwagens van het Bloemencorso van de Bollenstreek worden sinds jaar en dag gebouwd op stalen onderstellen. Die worden weer door (veertig jaar oude) tractoren voortbewogen. Dat geldt nog steeds voor de praalwagens van de drie enthousiaste groepen zelfbouwers die jaarlijks aan het corso deelnemen.  De huidige onderstellen zijn echter al zeer oud en flink versleten. Om mee te kunnen blijven doen, zullen deze daarom vervangen moeten worden.

Corsovoorzitter Leo van der Zon over deze bijzondere actie van de drie zelfbouwers: “Deze groepen zijn ontstaan uit de verschillende afdelingen van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur), de vereniging voor bloembollenkwekers, en al jaren verbonden aan het Bloemencorso. De zelfbouwers ontwerpen de praalwagen zelf en steken de wagen ook zelf met bloemen. De praalwagens van de zelfbouwers zijn elk jaar weer toonaangevend en gaan regelmatig met de eerste prijzen naar huis. Financieel zijn de zelfbouwers afhankelijk van sponsoren, dat geld wordt volledig gebruikt voor de opbouw en de bloemen. Een nieuw onderstel vergt een investering van ongeveer € 30.000,-, zo’n onderstel kan dan wel minimaal 20 jaar mee.  Deze eenmalige uitgave is voor de zelfbouwers niet realiseerbaar. Door nu een crowdfundings-actie te starten hopen de drie groepen voldoende geld binnen te krijgen voor nieuwe onderstellen”.

corso2015.1

“Deze enthousiaste groepen zelfbouwers willen graag mee blijven doen met het Bloemencorso van de  Bollenstreek en u kunt deze enthousiastelingen, die elk jaar voor alle bezoekers weer een kunstwerk van een praalwagen weten neer te zetten, helpen door een financiële bijdrage te leveren aan een nieuw, duurzaam onderstel” aldus een eveneens enthousiaste voorzitter van het Bloemencorso. “De actie loopt tot half maart en wij hopen met deze oproep op veel bijdrages uit onze regio maar eigenlijk overal vandaan, uit het  binnen- en buitenland. De donateurs krijgen er natuurlijk ook wat voor terug van entreekaarten voor de opbouwdagen of een van de sponsoren (Kidszoo, Space Expo en Omroep MAX) tot een fotoshoot of een miniatuuronderstel”.

Alle informatie over deze actie is te vinden op: https://www.sproutfund.nl/event/bloemencorso-bollenstreek/5716/

of op de website van het Bloemencorso www.bloemencorso.info

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vier dagen: 23, 24, 25 en 26 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corsoactiviteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 25 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. Het thema is 200 jaar Koninkrijk.