NBTC DUITSLAND WINT NOORDWIJK MARKETING PROMOTIEPRIJS 2016

Foto: noordwijk marketing

NOORDWIJK15 MRT 2016

Noordwijk – Tijdens het jaarlijkse Noordwijk Event van Stichting Noordwijk Marketing werd er, naast de plannen en ambities voor de komende drie jaar, de Noordwijk Marketing Promotie Prijs 2016 uitgereikt. De winnaar dit jaar was NBTC Duitsland, die in samenwerking met o.a. Noordwijk Marketing een uitgebreide Tulpencampagne op de Duitse Leisure markt heeft uitgerold.

Stichting Noordwijk Marketing heeft het afgelopen jaar de structuur en focus aangepast om meer toekomstbestendig te zijn. Hiermee zetten zij de gekozen richting voort om met Noordwijk Marketing sterker in te spelen op de veranderende toeristische markt en de specifieke positie van Noordwijk daarin. Samen met presentatrice Sophie van Hoytema vertelde directeur Stephen van Es de aanwezigen over de plannen en ambities voor de komende drie jaar, waarbij de focus ligt op drie pijlers: Guest Experience, Leisure en MICE.

Marketing Board
Om de pijlers verder uit te werken wordt er nauw samengewerkt met het nieuwe Marketing Board. De Marketing Board bestaat uit een afvaardiging van participanten en Noordwijkers uit het maatschappelijk middenveld en fungeert als klankbord waar ideeën tot stand komen die Noordwijk Marketing vervolgens samen met de steun van haar partners tot uitvoering brengt. Van Es benadrukte dat input vanuit de branches waar het om gaat zeer welkom zijn. Ook mensen die niet in de Marketing Board zitten werden uitgenodigd hun ideeën vooral kenbaar te maken. Het doel is en blijft om Noordwijk nog beter op de kaart te zetten en het toerisme en de congresmarkt bloeiend te houden.

Promotieprijs
Wouter van Kan nam namens NBTC Duitsland trots en blij verrast de prijs in ontvangst uit handen van directeur Noordwijk Marketing Stephen van Es. Van Kan: ‘Het bewijst maar weer dat de combinatie van de Nederlandse kust en tulpen nog steeds geweldige ingrediënten zijn voor de voorjaarscampagne op de Duitse markt. Tulpen en toerisme brengen iets moois tot stand. De NBTC voorjaarscampagne blijft een belangrijk onderdeel in de toekomst en we zullen ons nog meer gaan richten op spreiding van toerisme in tijd en ruimte. Ik ben trots op deze prijs!”

noordwijk150jaarbadplaats2

#ichliebetulpen
De voorjaarscampagne richt zich op de Duitse reisindustrie, pers en consument. Eén van de onderdelen van de voorjaarscampagne was een speciaal ingerichte Tulpentram die door  Keulen reed. In de tram was een tulpenparty georganiseerd waarvoor de Duitse pers en reisindustrie was uitgenodigd. Dit resulteerde in enorme media aandacht waaronder een 3 minuten durend item op het WDR nieuws. Naast deze actie werd er in januari een pers tour in Noordwijk georganiseerd, was Noordwijk prominent vertegenwoordigd op de ITB beurs in Berlijn (1 van de grootste vakantievakbeurzen ter wereld) en is er een socialmediacampagne #ichliebetulpen opgezet (op onder andere Facebook en Instagram) die nog tot en met 1 april 2016 loopt.