Noordwijk verstandig ZELFSTANDIG

Ofwel, wat Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig verstaat onder verkiezingsbeloften!

In het onderstaand persbericht van de hand van Peter van Bockhove, fractievoorzitter van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig, wordt gewezen op de verkiezingsbeloften van de verschillende politieke partijen in Noordwijk, ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Interessant genoeg om dit persbericht mee te nemen op noordwijk.nieuws.nl.

 

Persbericht: Noordwijk verstandig ZELFSTANDIG

Noordwijk, 16 april 2017

Beloften en afspraken

Wij wijzen u graag op de verkiezingsbeloften en standpunten van de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van Noordwijk 2014:

PUUR Noordwijk:

“Noordwijk blijft zelfstandig. Met een eigen, unieke identiteit. Bewonerscultuur staat voorop. Gemeenteraad en bestuur blijven lokaal zeer betrokken. We werken binnen de Duin en Bollenstreek samen. Katwijk is onze strategische samenwerkingspartner o.a. om de gemeentelijke dienstverlening beter en goedkoper te organiseren. Geen fusie dus, wel maximaal samenwerken!”

CDA Noordwijk:

“… Een levendig dorp dat trots is op haar zelfstandige identiteit en zelfbewust regionale samenwerking zoekt met buurgemeenten. …”

Lijst Salman:

”Noordwijk blijft als gemeente bestuurlijk zelfstandig, met een eigen college van B&W, een gemeenteraad en een ambtelijke organisatie.”

VVD Noordwijk:

“Kiezen voor samenwerking…omdat wij geloven in het delen van kennis, ervaring en kosten met omliggende gemeenten, … Dan kom je verder, creëer je betere processen en kunnen we meer doen voor minder geld. Daar wordt Noordwijk alleen maar beter van.”

PVDA-Groenlinks Noordwijk:

“PVDA-Groenlinks Noordwijk vindt het belangrijk dat Noordwijk samenwerkt met andere gemeenten. Zelfstandig doorgaan of niet is een vraag waar de Noordwijkse bevolking zich over moet uitspreken via een bindend referendum. Het is geen eenvoudig vraagstuk (binnen PVDA-Groenlinks Noordwijk zijn we daar verdeeld over), maar zo essentieel dat we hierover op een andere manier moeten besluiten: met en door de burgers van Noordwijk!.”

Noordwijk Zelfstandig:

“Geen fusie, want een fusie leidt in de praktijk meestal tot hogere lokale lasten en verlies aan identiteit. Noordwijk moet daarom een zelfstandige gemeente blijven.”

D66 Noordwijk:

“Voor de Duin- en Bollenstreek acht D66 het noodzakelijk te komen tot een verregaande samenwerking, die op den duur kan leiden tot herindeling. … Indien wij vinden dat een verregaande samenwerking, eventueel gevolgd door herindeling ongewenst is, zullen wij dit motiveren op basis van drie criteria: bestuur, democratie, financiën.”

 

In de Coalitiekoers is over bestuurlijke toekomst het volgende afgesproken:

“Voor een zelfstandig Noordwijk dat regionaal samenwerkt mits dat meerwaarde oplevert (met zowel Katwijk als de Bollen4).”

en

“Noordwijk blijft als gemeente bestuurlijk zelfstandig. Daarom wordt gezocht naar een burgemeester die minimaal twee termijnen de zelfstandigheid van Noordwijk onderschrijft.”

Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig doet wat er beloofd en afgesproken is; in ons verkiezingsprogramma en met coalitiepartijen PUUR Noordwijk, PVDA-Groenlinks Noordwijk en D66 Noordwijk.

 

Namens de fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig,

 

Peter van Bockhove | M 06-55733552