Hoogwaardig Openbaar Vervoer/ R-net op de agenda van de commissie Verkeer en Milieu

Fleur de Groot

Commissie Verkeer en Milieu start woensdag om 14.00 uur . Op de agenda staat de Voortgang programma Hoogwaardig Openbaar Vervoer/ R-net en de ambitie omgevingsbeleid. De vergadering is te volgen via de webcast https://channel.royalcast.com/provinciezh/#!/

Voortgang programma Hoogwaardig Openbaar Vervoer/ R-net
Provinciale Staten besloten in 2013 R-net te introduceren op zeven buscorridors en twee treincorridors. GS geven in de voortgang aan dat de corridors die inmiddels in gebruik zijn genomen (Leiden-Zoetermeer en Rotterdam-Dirksland) een aanzienlijke groei in het aantal reizigers laten zien. Verder staat in de voortgang de ontwikkelingen op de andere corridors zoals de introductie van R-net op de spoorcorridor Alphen aan den Rijn-Gouda.
De SP, als initiatiefnemer voor deze bespreking, wil graag de discussie  in de commissie gebruiken om over het programma R-net als geheel te spreken, in plaats van over incidentele gebeurtenissen en heeft hiervoor vier vragen geformuleerd:
1. Zijn de veranderingen van buslijnen en haltes wat Provinciale Staten wilden toen zij instemden met R-net?
2. Moet er wellicht bijgestuurd worden op de R-net plannen?
3. Hoe kunnen Provinciale Staten in dit dossier gebruik maken van hun kaderstellende en controlerende rol?
4. Wat is de mening van de gemeenten over de wijzigingen van haltes en lijnen?

Ambitie omgevingsbeleid
Provincie Zuid-Holland ontwikkelt een nieuw omgevingsbeleid. In dat kader bespreekt de commissie Verkeer en Milieu door Gedeputeerde Staten voorgestelde ambities en opgaven en de wijze waarop Zuid-Holland aan deze opgaven wil bijdragen. Ook bespreekt de commissie de beleidsproducten die Gedeputeerde Staten nog deze periode in het kader van de vernieuwing van het omgevingsbeleid aan Provinciale Staten willen voorleggen.
 

Uitgelicht

Bron: Provincie Zuid-Holland