Twee Noordwijkse PvdA-vrouwen kandidaat voor het waterschap en de provincie

Foto: PvdA

Rosalie Bedijn is kandidaat voor de provincie. Ze staat op nummer 5 voor de PvdA Zuid-Holland. Thea Fierens is kandidaat voor het hoogheemraadschap Rijnland en staat op nummer 2. Zij is nu al lid van de algemene vergadering van het waterschap. De provincie en de waterschappen nemen belangrijke beslissingen over zaken die Noordwijk direct aangaan.

‘Zeker zijn van een woning in je eigen woonplaats en goed OV. Dat wil iedere jongere, maar nu is dat niet overal het geval. Ik vond daarom dat het tijd wordt dat jonge mensen een stem krijgen in de provincie.’ Aldus Rosalie Bedijn. Thea Fierens: ‘Ik vind het belangrijk dat vrouwen vertegenwoordigd worden in de waterschappen, dat bevordert de kwaliteit van de besluitvorming Zeker zijn van schoon water, voldoende water en droge voeten, ook voor mensen met een kleine portemonnee. De laagste inkomen hebben en houden de kwijtscheldingsregeling regeling. Dat vind ik belangrijk voor nu en voor toekomstige generaties.’

De verkiezingen zijn op 20 maart 2019. Er is een grote kans dat beiden gekozen worden, en Noordwijk een stem mogen geven in de provincie en het waterschap.

Rosalie Bedijn
Thea Fierens