Bewoners Boechorst klagen steen en been

Foto:

NOORDWIJK 20 oktober 2014 | Het Leidsch Dagblad maakt vandaag melding van het feit dat 7 jaar na de oplevering van huurappartementen nog steeds geen sprake is van wooncomfort. LEES VERDER…Al die tijd klagen de bewoners van de huurappartementen in de Noordwijkse wijk Boechorst steen en been over de kwaliteit van hun huizen. “Ze zijn zo koud en zo tochtig dat sommige bewoners ‘s-avonds met een dekentje op de bank zitten”, aldus Otto Waakhuijsen van de bewonerscommissie.

Omdat zij naar hun mening onvoldoende gehoor krijgen bij de Noordwijkse Woningstichting (NWS) hebben de huurders nu de regionale Klachtencommissie Wonen ingeschakeld.
Een aantal van de vele mankementen is in de loop der tijd opgelost, zoals defecte liften waardoor senioren er wekenlang geen gebruik van hebben kunnen maken. 
Directeur Auke Uilkema van de Noordwijkse Woningbouw Stichting vindt de inschakeling van de regionale Klachtencommissie Wonen de juiste aanvliegroute. Uilkema spreekt van een ‘bonte mengeling aan problematiek’ en wijst erop dat de NWS op de achtergrond wel degelijk strijd voert met de aannemer.
Hij ziet de uitkomsten van het onderzoek van de Klachtencommissie met vertrouwen tegemoet.
BRON: Leidsch Dagblad d.d. 20 oktober 2014