THOMAS MANN DINER IN GRAND HOTEL HUIS TER DUIN

Foto:

Vrijdagavond 21 november vindt in Grand Hotel Huis ter Duin het Thomas Mann diner plaats, ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van “Joseph und seine Brüder”.

Thomas Mann kwam in juni 1939 met zijn familie naar Noordwijk.
Hij wil er de zomermaanden in rust doorbrengen. Huis ter Duin is al vanaf de opening in 1887 een geliefd vakantieoord bij de binnen- en buitenlandse adel, kunstenaars en gegoede burgerij. Mann, die er na 1939 nog in 1947 en 1955 zal terugkeren, over de atmosfeer aldaar: ‘Auch der Seewind ist voll Kindheitsaroma und das Arbeiten im Strandkorb beim isolierenden Rauschen der Brandung ist eine höchst sympathische Situation.’ Het ‘Arbeiten’ bestaat voor hem op dat moment voornamelijk uit de roman Lotte in Weimar, zijn Goethe-roman.
 
Tijdens het  Thomas Mann Diner in de stijl van de vorige eeuw interviewt journaliste Marijke Hilhorst de vertaler Thijs Pollman. Peter Mulder, de winnaar van de Jan Kloosprijs 2014 zal de relatie Thomas Mann en Noordwijk belichten. Het strijkkwartet van Justyna Wajda speelt muziek uit de jaren ’30. En de voortreffelijke keuken van Grand Hotel Huis ter Duin verzorgt een heerlijk driegangen diner in stijl. Ontvangst 18.30 uur, reserveren (€ 45,- driegangendiner) via [email protected] of 071-3613073
 
Deze bijzondere avond wordt georganiseerd door: Boekhandel Van der Meer/Het Cultuurcafé , Cicerone Noordwijk en Grand Hotel Huis ter Duin.