Hogere toeristenbelasting valt slecht!

Foto:

De vereniging van recreatieondernemers Recron vindt de plannen van het college van burgemeester en wethouders om mogelijkerwijs de toeristenbelasting te herzien op z’n zachtst gezegd ongehoord! Lees verder…De directies van zestien Noordwijkse bedrijven schrijven in een brief aan de Noordwijkse gemeenteraad dat een verhoging van € 1,30 naar maar liefst 2,05 onacceptabel. Op sarcastische wijze schrijven zij in de aanhef: “Van harte gefeliciteerd”.

De mogelijke verhoging is het gevolg van het tot nu toe gebruikte gedifferentieerde tarief, waarbij uitgegaan werd van het sterrenclassificatiesysteem van het bedrijfschap Horca en Catering en dat volgens Puur Noordwijk wethouder Gerben van Duin niet langer houdbaar is. Bij het tot nu toe gebruikte systeem droegen ‘de zwaarste schouders, de zwaarste lasten’. Campings en recreatiebungalows worden nu nog een stuk minder belast.
Het nu voorgestelde dat zou moeten gelden voor alle ondernemers betekent voor de laatst genoemde groep een verhoging van 58% en dat is voor hen onacceptabel. Temeer omdat zij naast de toeristenbelasting ook nog aangeslagen worden voor zaken als afvalverwijdering, rioolrechen en OZB. Zij zijn dan ook bang dat het nog maar een kwestie van tijd is dat de toeristen Noordwijk links zullen laten liggen en zullen kiezen voor goedkopere bestemmingen in het buitenland.
Wordt ongetwijfeld vervolgd……