Loondoorbetaling bij ziekte ter discussie!

Foto:

Dat het bij het midden- en kleinbedrijf nog steeds niet florissant loopt is geen geheim. Veel bedrijven hebben nog steeds moeite om het hoofd boven water te houden. LEES VERDER…..Als bij een detaillist een werknemer langdurig ziek is betekent het verplicht twee jaar doorbetalen van het salaris van de werknemer niet zelden de nekslag voor het bedrijf. Steeds vaker hoor je bij werkgevers dan ook de verzuchting: ‘hadden we het ziekenfonds nog maar’.

De VVD laat nu minister Ascher uitzoeken of het mogelijk is om de termijn van twee jaar terug te brengen naar één jaar. Een mogelijke maatregel waarmee de meeste ondernemers nog steeds niet afdoende geholpen zullen zijn en een duidelijk gevolg van de spagaat tussen twee regeringspartijen die elkaars tegenpolen zijn.
De redactie van noordwijk.nieuws.nl bedacht daarom een ander plan, dat er op neerkomt dat er een verplichte doorbetaling blijft gelden van 2 maanden, plus de mogelijkheid voor de werknemer om zich voor verlies van inkomen na die twee maanden te verzekeren, al dan niet met financiële steun van de werkgever en/of overheid.
Toen onze redactie deze mogelijkheid gisteren aan onze premier Mark Rutte voorlegde reageerde deze positief in de zin dat hij blij is met elke van buiten aangeboden mogelijkheid, maar verzocht ons een en ander allereerst aan  de VVD Tweede Kamer fractie voor te leggen.
In afwachting op het antwoord vanuit de VVD Tweede Kamer fractie vernam onze redactie van Paul Jansen van De Telegraaf dat er toevallig aanstaande zaterdag uitgebreid aandacht zal worden besteed in De Telegraaf voor dit voor ondernemers slecht te verteren probleem. 
noordwijk.nieuws.nl blijft dit onderwerp voor u volgen!