Expositie Goudkoorts – Museum Noordwijk

Foto: Monique Velzeboer

Tot eind van dit jaar is er een fototentoonstelling te bewonderen van Nederlandse gouden medaille winnaars op de Olympische Spelen, de Wereld- en Europese kampioenschappen. Ook zullen er sportattributen van de medaillewinnaars te zien zijn.

Monique Velzeboer

De foto’s zijn gemaakt door Noordwijks ingezetene en voormalig wereldkampioen shorttrack Monique Velzeboer en fotograaf John de Koning. ‘Goudkoorts’ was een ambitieus meerjarig project, waarbij Nederlandse gouden medaille winnaars zijn vereeuwigd in een prachtige fotoserie.
De expositie is zowel binnen als buiten te zien. In museum Noordwijk zijn foto’s & sportattributen van o.a. Elis Ligtlee, de mannen4 van het Nationale Roeiteam en Nouchka Fontijn te zien.
Langs de Koningin Wilhelmina Boulevard staan grote foto’s opgesteld van o.a. Marit Bouwmeester (zeilster en Olympisch kampioen Rio 2016),  Jeztze Plat (Paratriatleet en handbiker Paralympisch kampioen 2016), Beach Volleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (Wereldkampioen) en Marianne Vos (Olympisch kampioen 2008 en 2012)

De tentoonstelling past goed in de evenementen die in het sportjaar 2017 worden georganiseerd.