Wilbert Berendsen, stadsorganist van Doesburg bijt spits af in 80-jarige Zomerserie van Muziek in Jeroen

Foto: Wilbert Berendsen

Donderdag 13 juli gaat de Zomerserie Orgelconcerten van Muziek in Jeroen  van start met een concert door Wilbert Berendsen, stadsorganist van Doesburg en vaste bespeler van het monumentale Walcker/orgel uit 1916 in de Martinikerk in die plaats.

In dit jubileumjaar, de serie bestaat 80 jaar, is gekozen voor een nieuwe generatie organisten die overigens hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Zo ook Wilbert Berendsen. Wilbert studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop en behaalde in 1997 zijn diploma Uitvoerend Musicus, en volgde cursussen bij vele vooraanstaande organisten in Europa, o.a. over Franck bij Pierre Cogen, over Messiaen bij Hans-Ola Ericsson. Hij was finalist in diverse orgel- en beiaardconcoursen tussen 1986 en 2016. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij een applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici.

Het thema van zijn programma is ´Veni Creator ´met daarin werken van Bach, Mendelssohn Eugène Gigout en Maurice Duruflé. Van de laatste een compositie die nog nooit op het Knipscheer-orgel is gespeeld.

Wilbert Berendsen sluit af met een improvisatie, één van zijn specialiteiten.

 

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 7,-, Vrienden en hun introducés betalen € 5,-. Tijdens de borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Wilbert Berendsen en napraten over het concert.