Anton Doornhein vervangt geblesseerde Wilbert Berendsen in 1e concert Zomerserie Muziek in Jeroen

Foto: Anton Doornhein

Afgelopen dinsdag 11 juli  heeft organist Wilbert Berendsen, vanwege een bij het sporten opgelopen knieblessure,af moeten zeggen voor het concert dat hij a.s. donderdag 13 juli zou geven in de Zomerserie van Muziek in Jeroen. Zijn vervanger is Anton Doornhein, die nog organist is geweest van de R.K. Sint Jeroenskerk in Noordwijk.  Hij gaat werken van spelen van o.a. Vincent Lübeck, Andrew Carter en Hendrik Andriessen (die 125 jaar geleden is geboren).

Anton Doornhein begon al op negenjarige leeftijd met orgellessen ( bij Nico de Raad) en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Na zijn afstuderen volgde hij diverse cursussen en masterclasses en was hij een veelvuldig prijswinnaar op de belangrijkste orgelconcoursen in Nederland: o.a. in Leiden, Nijmegen en Haarlem.  Verder volgde hij interpretatielessen bij Marie Louise Langlais-Jaquet aan het ‘Conservatoire International de Musique’ te Parijs, die bekroond werden met een unanieme toekenning van de Grand Prix.

In Noordwijk was hij enige jaren de vaste organist in de RK St. Jeroenskerk en in Katwijk was hij al diverse malen te beluisteren op het van der Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk.

Anton Doornhein is werkzaam als muzikaal begeleider (o.a. als pianist) bij de Rotterdamse Dansakademie, de Stichting voor Kunstzinnige Vorming te Rotterdam en bij de Vrije Akademie Westvest te Delft. Als organist is hij verbonden aan de RK. Dominicuskerk in Rotterdam en aan de begraafplaats Oud Eik en Duinen te ’s-Gravenhage.