Royal Jazz in Hotel Royal | Seizoen 2017 – 2018

Foto: Kwartet Rob Boxhoorn

 

Na het succes van het afgelopen seizoen presenteert Hotel Royal weer een nieuwe serie zondagmiddagen waarop jazz te beluisteren is. Vanaf zondag 1 oktober a.s. zal Hotel Royal zich gedurende 6 maanden elke eerste zondag van de maand presenteren als Jazz Sociëteit, met afwisselende optredens van verschillende bands.

Het seizoen wordt geopend met het kwartet Rob Boxhoorn  | Dit ‘easy-listening’ Jazzkwartet heeft een bijzondere samenstelling, bestaande uit Nico van der Plas hammondorgel, Cees Zoetemeijer tenorsax, Dick Verbeek drums en Rob Boxhoorn gitaar.

Op zichzelf is een hammondorgel al vrij uniek in de Jazzwereld, aangezien het bespelen van dit instrument niet eenvoudig is. Er zijn maar heel weinig hammond organisten die ook met het voetenwerk de baspedalen kunnen bedienen. Nico van der Plas beheerst deze techniek echter volledig.

Het repertoire bestaat o.a. uit composities van Charlie Parker, Miles Davis, Duke Ellington Jimmy Smith, Chet Baker en vele anderen.

Naast gerenommeerde Jazz standards en ballads worden er ook Bebob-, Bossa Nova- en Latin Jazz nummers ten gehore gebracht.

Kortom: een middag met heerlijke  lay-back Jazz.

Het eerste optreden vindt plaats op zondag 1 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in Hotel Royal, Voorstraat 76 te Noordwijk.

 

Na afloop bestaat de mogelijkheid om te blijven eten, waarbij reserveren gewenst is.

Entree en parkeren is geheel gratis.

Reacties