Henk G. van Putten op Knipscheer-Orgel tijdens 3e editie Zomerserie

Foto: Henk G. van Putten

In het derde concert van de Zomerserie op donderdag 25 juli bespeelt de ervaren en gelauwerde organist Henk G. van Putten, het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Henk van Puttens leven staat helemaal in het teken van het orgel. Hij begon op negenjarige leeftijd met orgelessen, was vanaf zijn elfde kerkorganist en studeerde later (cum laude) af op conservatoria in Rotterdam en Wenen. Hij was in diverse plaatsen kerkorganist, van 1988 t/m 2018 de vaste organist van het fraaie Bätz-orgel in de Hervormde kerk van Kapelle in Zeeland.

Daarnaast was Henk van Putten langjarig stadsbeiaardier in o.a. Middelburg en Vlissingen.

Op het programma van a.s. donderdag staan o.a de bekende Toccata en Fuga in d-mol van J.S. Bach, Variaties van Franz Liszt en het wonderschone Rhosymedre van Ralph Vaughan Williams. De afsluitende Toccata alla Rumba van Peter Planyavsky is een stukje muzikaal vuurwerk.

Het concert begint om 20.15 uur  en wordt afgesloten met een drankje in het koor van de kerk waarin de organist zich mengt onder de bezoekers. D.m.v. een videoregistratie op een groot scherm kunnen bezoekers het spel van Henk van Putten volgen. De toegangsprijs is € 7,-, voor Vrienden € 5,-