Materieel voor Groen- en Wijkbeheer

Noordwijk mooi, schoon en gezond groen maken en houden: daar zijn goede spullen voor nodig. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om iets meer dan € 300.000,- te investeren in nieuw materieel. Met dit geld worden machines gekocht als een kooimaaier, grasveegmachine, cirkelmaaier, zoutstrooier et…

Noordwijk mooi, schoon en gezond groen maken en houden: daar zijn goede spullen voor nodig. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om iets meer dan € 300.000,- te investeren in nieuw materieel. Met dit geld worden machines gekocht als een kooimaaier, grasveegmachine, cirkelmaaier, zoutstrooier et cetera. Het gaat in hoofdzaak om een vervanging van oude machines.

Opmerkelijk

De lange winter van 2012 – 2013 heeft de slijtage van sommige machines bespoedigd. En dan in het bijzonder de gladheidsbestrijdingsmachines. Met de nieuwe zoutstrooiers komt Noordwijk z’n verplichtingen na. In het samenwerkingsverband Noordwijk, Teylingen, Katwijk is het noodzakelijk dat de nieuwe strooiers nat en droog kunnen strooien. Het geld komt uit het investeringsplan.

Actiewagen

Ook blijkt de aanschaf van een zogeheten ‘actiewagen’ nodig. De praktijk leert dat zo’n wagen nodig is voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden aan de weg. De wagen helpt de weg veilig af te zetten. De kosten ervan kunnen verwantwoord worden gedekt. Toch zal het college aan de raad om instemming vragen voor de aanschaf, want het nieuwe apparaat was niet begroot in het Investeringsplan 2013.