Lintje voor Arthur Eijs en Hans van den Berg

Foto:

Woensdagavond namen maar liefst elf gemeenteraadsleden afscheid van de Noordwijkse gemeenteraad. Twee van hen werden door wnd. burgemeester Koninklijk onderscheiden. LEES VERDER

Voor Arthur Eijs en Hans van den Berg kwam hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau toch wel onverwachts. Wanneer je hun staat van dienst voor de publieke zaak bekijkt dan kun je niet anders concluderen dat deze onderscheidingen meer dan terecht zijn.
Arthur Eijs heeft met een onderbreking van twee jaar  sinds 2000 deel uitgemaakt van de voormalige fractie van De Progressieve Combinatie en Hans van den Berg sinds 2002 en maakte sinds die tijd eveneens deel uit van dezelfde partij.
Naast deze twee bevlogen politici nam de Noordwijkse gemeenteraad ook afscheid van Erwin van der Aart, Baukje Mulder-Veenema, Jacques Elvader, Peter Beuk, Patrick Duindam, Marjolijn van der Jagt, Alder Barnhoorn, Carina Drijver-van Empelen en Marie Alin Alkemade-Heemskerk.
Het vertrek van elf van de 21 raadsleden betekent dat het ‘collectieve geheugen’ van de gemeenteraad een behoorlijke tik heeft gekregen. Het is dan ook aan de overige tien de taak om de nieuwe elf raadsleden wat dat betreft goed bij de les te houden.