Wnd. Burgemeester Jan Pieter Lokker pleit voor participatiefonds

Foto:

Was wnd. burgemeester Jan Pieter Lokker eind vorig jaar nog de initiatiefnemer van het Dappere Nieuwe Wereld Congres, zijn ‘roep’ om een participatiefonds lijkt hierop een logische vervolg. LEES VERDERTot deze conclusie moet je wel komen wanneer je de woorden van Lokker laat bezinken. Eind november van het afgelopen jaar was dit ook een van de drijfveren die Lokker er toe brachten om, samen met Grand Hotel Huis ter Duin directeur Stephan Stokkermans, het Dappere Nieuwe Wereld Congres te organiseren.

Ook toen stelde Lokker dat de burgers, veel meer dan tot nu toe het geval is, betrokken moeten worden bij de besluitvorming. En zo lijkt zijn oproep om te komen tot de oprichting van een participatiefonds hierop een logisch vervolg.
Met digitale platforms wil Lokker inwoners nadrukkelijker betrekken bij belangrijke vraagstukken, zoals bijvoorbeeld de zorg. Plannen ontwikkeld vanuit de ‘de wijk’ moeten hiermee de mogelijkheid krijgen deze ook uit te voeren. Het is Jan Pieter Lokker’s grote wens dat een nieuw college hiermee een start maakt. 
De wens van Lokker lijkt hiermee op een testament dat hij straks wenst achter te laten voor Noordwijk.