Minister Frans Timmermans, BEDANKT!

Foto:

De tragiek die zich de afgelopen week en dagen over ons heeft uitgestort is met geen woorden te beschrijven.Althans, dat dacht ik tot op enkele dagen geleden. De dag dat een zéér bewogen minister Frans Timmermans tijdens de verenigde vergadering van de Veiligheidsraad in een emotionele toespraak  uiting gaf aan onze collectieve verbijstering, ons verdriet en onze woede.

Dag en nacht was en is hij in touw om, zoals premier Rutte dat treffend aangaf, de onderste steen boven te krijgen opdat de schuldigen aan deze oorlogszuchtige daad hun straf niet ontlopen.

Ongeacht ieders politieke kleur zal iedereen het met mij eens zijn dat voor Staatsman Frans Timmermans geen enkele onderscheiding hoog genoeg zal blijken te zijn. Hij heeft er mede voor gezorgd dat we trots kunnen zijn om burgers  van dit land te mogen zijn.

En vanaf nu zal ik elke keer weer applaudisseren  wanneer ik oog in oog met deze man van uitzonderlijk kaliber kom te staan.

CHAPEAU!

De enkeling die het niet heeft meegekregen verwijs ik graag naar de NOS-site, waar zij de toespraak alsnog kunnen zien, horen en beleven