Vanaf nu ‘vette’ boetes bij geluidsoverlast veroorzaakt door Noordwijkse horecabedrijven. 

Foto:

De Omgevingsdienst West-Holland start, ten aanzien van geluidsoverlast veroorzaakt door horecabedrijven, een handhavingsproef waarbij direct ‘vette’ boetes zullen worden uitgeschreven. 

Dus géén waarschuwingen meer, die tevens werkten als een soort buffer richting notoire klagers, maar direct ‘afrekenen’.

Werd het door alle economische malaise al steeds minder leuk om horeca-ondernemer te zijn, de gemeente doet daar voor hen nog een extra schep bovenop door handhaving van geluidsoverlast uit te besteden aan de Omgevingsdienst West-Holland, die – zoals aan ons gemeld – een keiharde handhaving zal gaan hanteren. 

Een en ander betekent concreet dat er géén waarschuwingen meer zullen worden gegeven, maar dat de handhavende boa (buitengewone opsporingsambtenaar) direct een schrikaanjagende boete zal overhandigen aan de overtredende horeca-ondernemers.
Deze nieuwe aanpak van “de klager wint vanaf nu altijd” is vooral bedoeld om de ondernemers een extra stimulans te geven om hun gedrag te veranderen, dan wel om Noordwijk te verlaten! 
Dus voor alle klagers: “0888-333555 – NOTEER DAT NUMMER”.
Het nieuwe lik-op-stukbeleid geldt voor vrijwel alle gemeenten die onder Holland Rijnland vallen. Alleen Noordwijkerhout en Katwijk doen niet mee. Zij regelen hun handhaving voorlopig nog zelf!