Wederom bezoek van Chinese handelsdelegatie aan Noordwijk

Foto:

Op vrijdag 29 augustus was er bij de Hotels van Oranje in Noordwijk de gelegenheid om kennis te maken met een handelsdelegatie uit de Zuid-Chinese stad Guangzhou (Kanton), een initiatief van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering – Chinese Kamer (NCH). 

Het was tevens het starsein van een nieuw samenwerkingsverband tussen het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) en haar Chinese tegenhanger CCPIT, met als doel de handelsbevordering tussen Nederland en China te blijven stimuleren en coórdineren.
 
Tijdens de Nuclear Security Summit top en het daaraan gekoppelde staatsbezoek verbleef de Chinese President Xi Jin Ping en zijn delegatie bij de Hotels van Oranje. Tijdens dit staatsbezoek zijn er diverse belangrijke handelscontracten overeengekomen tussen Nederland en China. Naar aanleiding hiervan heeft het NCH besloten om deze bijeenkomst op 29 augustus ook bij de Hotels van Oranje te organiseren.
 
Guangzhou is de grootste stad in zuid-China, behoort tot een van de snelst groeiende steden in China en is tevens in 2010, 2011 en 2013 benoemd tot “Chinese Best Business City”.
Voor de Guangzhou China Council for Promotion of International Trade (CCPIT) een perfecte gelegenheid om in contact te komen met Nederlandse bedrijven en ook ditmaal leidde het samenkomen tot een aantal belangrijke handelscontracten tussen Nederland en China.
Het NCH zal op donderdag 2 oktober het eerste Asia Trade Dinner organiseren in de Hotels van Oranje. Ook hier zullen diverse partijen uit het Nederlandse bedrijfsleven aanwezig zijn die actief zijn, of willen zijn, in de regio Azië. Tevens zullen enkele Aziatische ambassadeurs en honorair consuls aanwezig zijn.