De Mooiste File van Nederland

Foto: De mooiste File van Nederland

Noordwijk – Dit jaar is het de 20e editie van het jaarlijkse bloemevenement ‘de Mooiste File van Nederland’. Het evenement zal wederom georganiseerd worden door de Stichting Bloem & Zee. Naar verwachting wordt het evenement ook dit jaar bezocht door meer dan 30.000 bezoekers. Het thema van dit jaar is Jubilea. De mooie oldtimers, 50 personen auto’s en de 5 mooie praalwagens versierd met bloemen langs de boulevard, zorgen voor een geweldige sfeer. Het evenement zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 24,25 en 26 april op de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk en is gratis te bezoeken.

Vrijdagavond 24 april zal er op de Koningin Wilhelmina Boulevard een preview van de parade plaatsvinden met personen auto’s en praalwagens. Er zullen ook mooie versierde historische autobussen met bloemen op de Oranjepromenade staan.

De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek en de Mooiste File van Nederland is op zaterdagochtend 25 april om 09.30 uur door de directeur van de ANWB Frits van Bruggen. Om 12:00 uur is er de opening van de autosalon met de nieuwste modellen personen auto’s. Uiteraard is er ook entertainment te beluisteren en te bekijken, om 14:00 uur treed Dans –en Balletschool Jorien boot op. De leerlingen van de dans –en balletschool zullen een gevarieerd optreden laten zien met choreografieën in verschillende stijlen waaronder klassiek ballet, modern ballet, streetdance, hiphop, jazz en salsa. De muziek varieert van Tchaikovsky en Delibes tot aan Juicy J en de soundtrack van Fifty Shades of Grey. De lessen van Dans –en Balletschool Jorien Boot zijn er voor alle leeftijden en alle niveau’s in bovengenoemde stijlen, maar ook ballet fitness, dansmix-fit en zumba speciaal voor een mooi en goed getraind fysiek. Na de optredens van Dans –en Balletschool Jorien Boot zal om 15:00 uur de start van de streetparade plaats vinden met Show- & Marchingband Amigo uit Leiden, Show- Marchingband & Concertband Flora Band uit Rijnsburg, DVS Junioren uit Katwijk op de Koningin Wilhelmina Boulevard met aansluitend een show in het Gat van Palace. Deze dag eindigt om circa 17.00 uur

Maar er is meer, zondag zijn er voor het hele gezin bijzondere auto’s te bewonderen waaronder 50 prachtige oldtimers van Ford en de DS club met prachtige cabriolet Citroëns. Ook is de Historische Automobiel Vereniging (H.A.V.) aanwezig. Unieke bloemenarrangementen en veel entertainment met o.a. Kikker en de Zappelin Show met Nienke voor de kinderen en nog veel meer om in geuren en kleuren van te genieten.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website.

HET PROGRAMMA:

Vrijdag 24 april

17.15 uur                                  Vertrek van de Mooiste Rijdende File van Nederland 2015. Route: van Grashoekhal via Duinweg, Huis ter Duinstraat, Picképlein, de Grent, Paralellboulevard naar Koningin  Wilhelmina Boulevard.

17.45 uur                                 Preview Presentatie Mooiste File van Nederland door middel van een parade van circa 50 personenauto’s en 5 praalwagens van De Mooiste File van Nederland op de Koningin Wilhelmina boulevard ter hoogte van Hotels van Oranje. Er zullen ook auto’s van de Tulpen Rallye te zien zijn.

Zaterdag 25 april

9:30 uur                                   Start van het Bloemencorso van de Bollenstreek met als thema 200 jaar koninkrijk / Mooiste File van Nederland met als thema Jubilea. Startschot door algemeen directeur van de ANWB: Frits van Bruggen en burgemeester Jan Rijpstra, Bloemenkoningin, Alfons Morssink voorzitter van Stichting Bloem & Zee en Leo van der Zon voorzitter bloemencorso van de Bollenstreek

11.30 uur                               Opstellen Mooiste File van Nederland op de Kon. Wilhelmina Boulevard.

12:00 uur                                 Start Autosalon op de Oranjepromonade

12.00 uur                                  Expositie van historische autobussen, een overzicht van 70 jaar reizen met touringcars en lijnbussen uit de periode 1945 tot heden. Naast touringcars zullen bussen te zien zijn van de voormalige NZH, Maarse & Kroon en andere busbedrijven.

14.00 – 14.45 uur                      Dansoptreden van dans- en balletschool Jorien Boot

Er zijn deze middag op de boulevard Studebakers te bezichtingen

15:00 uur                                 Start streetparade, met Show- en Marchingband Amigo uit Leiden, Show- Marching & Concertband Flora Band uit Rijnsburg en DVS Junioren uit Katwijk op de Koningin Wilhelmina Boulevard met aansluitend een show in het Gat van Palace.

17:00 uur                                 Einde

21.00 uur                                 Night of the Queen                                                Music -& Dance Event in Hotels van Oranje i.s.m de Oranjevereniging

Noordwijk.

Zondag 26 april

9:00 tot 17:00 uur                     De Mooiste File van Nederland op de Koningin Wilhelmina boulevard en bijzondere auto’s waaronder 50 prachtige oldtimers van de FORD-club en Historische Automobiel Vereniging (H.A.V)., unieke bloemen arrangementen.

10.00 uur                                  Expositie van historische autobussen, een overzicht van 70 jaar reizen met touringcars en lijnbussen uit de periode 1945 tot heden. Naast touringcars zullen bussen te zien zijn van de voormalige NZH, Maarse & Kroon en andere busbedrijven.

10.30 uur                                 Aankomst DS Club met 6/7 Citroen DS Cabriolet bezitters

11:30 uur                                 vertrek DS Club

13:15 uur                                 Aankomst Nienke en Kikker van Zappelin

14:00 uur                                 De Nienke en Kikker Show begint (Nienke deelt persoonlijk handtekeningenkaarten uit en de kinderen kunnen na haar show met haar op de foto).

16.00 uur  *Nog niet geheel       De auto’s van de lede van de keverclub zijn deze middag ook te

definitief           bezichtigen, ze rijden langzaam aan over de boulevard

18:00 uur                                 Einde Mooiste File van Nederland, autosalon en busexpositie.