Gemeenteraad accordeert strandterrassen bij paviljoens

Foto: strandterras

Het heeft heel wat aarde in de voeten gehad, maar nu is het dan eindelijk zover. De coalitie, bestaande uit Puur Noordwijk, Lijst Salman, PvdA/Groenlinks en D66, hebben ingestemd met de nieuwe Strandnota.

Een belangrijke wijziging in de lokale wetgeving is dat het paviljoenhouders wordt toegestaan om tegen betaling, naast hun reguliere terrassen nu ook binnen een gebied van 500 vierkante meter in de directe nabijheid van het strandpaviljoen consumpties te verkopen.

Els van Egmond (CDA): ‘wanneer je alle strandterrassen bij elkaar optelt, dan kom je op zo’n 7.000 vierkante meter strand, waar het publiek gedwongen kan worden om een consumptie te bestellen’, een van de redenen waarom de oppositiepartijen CDA, VVD en Noordwijk Zelfstandig tegen stemden.

Ook de Vereniging van Strandexploitanten, alsmede de Noordwijkse afdeling van Horeca Nederland zijn tegen de nu aangenomen Strandnota. De voorzitter van Horeca Nederland, afd. Noordwijk is bang dat de horecabedrijven aan de Grent en de  Koningin Wilhelmina Boulevard te lijden zullen krijgen van de extra strandterrassen.