Choral Evensong in Sint Jeroenskerk

Foto: Evensong

Noordwijk – Op zaterdag 18 april a.s. wordt er in de R.K. Sint-Jeroenskerk voor de derde maal dit seizoen een z.g.n. Choral Evensong uitgevoerd. Dit grotendeels gezongen avondgebed wordt ditmaal uitgevoerd door het Gemengd Koor van de H. Willibrordkerk Oegstgeest o.l.v. Mijke de Ru. Het koor heeft een ruime ervaring in de Evensong met uitvoeringen en een rugzak vol prachtig repertoire. Tijdens de viering worden ook beide orgels bespeeld door Martin Gordijn,  huisorganist van de H. Willibrordkerk te Oegstgeest.

De Evensong heeft haar oorsprong in de 16e eeuwse Anglicaanse traditie met sterke wortels in de middeleeuwse liturgie van vespers en completen. De lange traditie van de Evensong heeft over de eeuwen heen een onuitputtelijke bron van inspirerende liturgische muziek opgeleverd.

Dagelijks klinken in Engeland – maar ook in Nederland – de Evensongs. De Noordwijkse Sint- Jeroenskerk is één van die Nederlandse locaties. Sinds de restauratie van de kerk en plaatsing van twee grote Maarschalkerweerdorgels is deze kerk bijzonder geschikt voor het zingen van een Evensong.

De Evensong vangt op zaterdag 18 april aan om 19.00 uur in de R.K. Sint-Jeroenskerk aan de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk-Binnen. Iedereen, gelovig of niet, is uitgenodigd voor een inspirerend uur met het beste van de Engelse koormuziek. De toegang is vrij.  Na de viering is er een collecte.