OPPOSITIE WIL NOORDWIJKER HOREN ALVORENS TE OORDELEN

De fracties van VVD Noordwijk, CDA Noordwijk en Noordwijk Zelfstandig hebben niet deelgenomen aan de oordeelsvormende sessie met betrekking tot de startnotitie van de omgevingsvisie.

‘De bewoners van Noordwijk worden door deze sessie door de coalitie buitenspel gezet’, aldus CDA fractievoorzitter Jan de Ridder. Stephanie van den Bergh van Noordwijk Zelfstandig vervolgt: ‘Wij hebben nog zoveel vragen, het is echt onmogelijk om over deze nota te oordelen en daarmee de Noordwijker op een goede manier te vertegenwoordigen’.

‘Wij vinden dat heel Noordwijk zou moeten kunnen meepraten over de kaders van de omgevingsvisie; zijn dit inderdaad de vragen waar we antwoord op willen krijgen of zijn er onderwerpen niet benoemd? De stakeholders en inwoners wordt deze mogelijkheid ontnomen’, aldus VVD fractievoorzitter Roberto ter Hark.

Daarom hebben de oppositiepartijen in gezamenlijkheid besloten hun eigen informerende sessie te houden, waarbij zij in ieder geval een ronde langs de stakeholders zullen houden om te zien of zij zich in de startnotitie kunnen vinden. En natuurlijk worden ook inwoners van harte uitgenodigd hun idee”en met de oppositiepartijen te delen.